luni, 6 martie 2023

 6.03.2023

Verdele de pe centrul mandalei de astăzi este unul cât se poate de special, pe de o parte deoarece ne aflăm într-o perioadă specială şi, pe de altă parte deoarece suntem în luna a treia, cea care ne aduce lecţiile şi provocările din zona iubirii în general şi a celei de Sine, în special.

Astăzi, el vine să ne reamintească de copilărie, de momentele acelea când nu aveam nicio grijă şi eram fericiţi şi, cu toate că nu ne mai putem întoarce fizic în acel moment, totuşi raportarea la el nepoate aduce conştientizări care ne pot aduce fericirea în prezent.

În primii şapte ani, sistemul nostru energetic este unul deschis, de aceea primim şi înglobăm informaţiile foarte uşor, învăţăm rapid şi tot rapid uităm şi de supărare. Înglobăm, în acelaşi timp şi informaţiile pozitive, dar şi pe cele negative, "culegând", în acelaşi timp şi tiparele celor din jurul nostru (că doar când suntem mici ne place să imităm) şi, chiar dacă aceste tipare înglobate nu se manifestă imediat, cu timpul, încep să iasă la suprafaţă şi să ne influenţeze viaţa, ajungând ca, treptate, să nici nu ne dăm seama când am adoptat complet acel tipar.

"Aşa e mama şi a fost bunica" începea Adrian Păunescu poezia Cântec femeiesc, ceea ce subliniază modul în care noi tindem să repetăm toate aceste tipare, programe, de la o generaţie la alta.

O să întrebaţi ce legătură au aceste lucruri cu mandala de astăzi?

"Ai puţintică răbdare, stimabile!" că ajungem şi la partea interesantă.

Spuneam că aceste tipare, programe, încep să iasă la suprafaţă şi iată că începem să ne lovim de ele, fără să ne dăm seama de acest lucru, deoarece noi când spunem că ne lovim ne aşteptăm ca ceva din exterior să ne lovească sau să ne opună rezistenţă, numai că ele nu vin exterior, ci din interior, iar modul lor de lucru este prin blocarea anumitor părţi din noi, prin blocarea acţiunii, imaginaţiei, creativităţii, curajului, iniţiativei etc., iar acest lucru se reflectă în ceea ce facem, dar mai ales în ceea ce nu facem, pentru că atunci când noi nu facem, dăm voie la ceea ce facem (mult mai limitat decât ceea ce putem face) să ne definească realitatea şi, dacă nu ne ascultăm intuiţia care vine să ne tragă mereu de mână şi să ne spună că se poate mai mult decât în prezent, atunci vom rămâne acolo, în acele tipare şi programe.

Ok! Ok! Teoria ca teoria. O ştim mai mult sau mai puţin, dar ce facem la partea practică pentru a ieşi de aici?

În primul rând o acţiune de "scuturare" prin care să dăm jos de pe noi tot ceea ce împiedică să ne iubim pe noi, iar acest lucru se poate face relativ uşor când ajungem la momentul "saturaţiei", în care, dacă ne uităm la cât facem pentru noi şi cât facem pentru ceilalţi şi observăm că balanţa este dezechilibrată rău de tot, atunci, cu siguranţă, vom începe să ne dăm mai mult (timp, atenţie, binecuvântări, cuvinte frumoase etc.) chiar dacă acest lucru nu va fi pe placul celor din jurul nostru, care vor căuta mereu să ne atenţioneze că ne-am "schimbat".

Dacă nouă ne place această schimbare şi, la nivelul Sufletului ştim că este cea potrivită, atunci "go for it" (să-i dăm drumul!).

În al doilea rând, să începem să alchimizăm tote acele tipare negative, în lumină şi să ieşim astfel din ele, iar o metodă foarte frumoasă este Ho'oponopono, cea care, la bază presupune repetarea acestor patru fraze:

Te iubesc,

Îmi pare rău,

Te rog să mă ierţi

Îţi mulțumesc!

Filozofia din spatele ei este însă una provocatoare pentru mulţi dintre noi, respectiv pentru Ego-urile noastre, anume că, pentru a funcţiona este nevoie să ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce este în noi şi care nu este în regulă şi are nevoie de vindecare. În momentul în care facem acest lucru şi nu mai căutăm "ţapi ispăşitori" în exterior (părinţi, bunici, şcoala, anturajul etc.), atunci rezolvarea acelei probleme rămâne între noi şi Divinitate.

Aşadar, dragilor, verdele de pe centrul mandalei de astăzi, poate reprezenta doar un alt verde sau poate reprezenta momentul de început în redobândirii fericirii interioare, iar de noi depinde cum îl folosim.

Şi, dacă în virtutea răspunsului automat, Ego-ul nostru a început să fie deranjat şi să găsească tot felul de explicaţii, la câteva secunde după ce aţi terminat de citit această interpretare, cel mai simplu este să luaţi o foaie de hârtie şi să notaţi pe ea tot ceea ce-l deranjează, punându-l, astfel, faţă în faţă cu ceea ce gândeşte, iar apoi înconjurându-l cu iubire şi rugându-l frumos să meargă la culcare, iar în acest fel reuşim să îi diminuăm puterea.

Vibraţia zilei este şapte, iar dacă începem să practicăm ceea ce am scris mai sus, atunci, cu siguranţă aura noastră va fi mult mai strălucitoare şi mai puternică, iar nivelul nostru de curaj va creşte.

Iar, în final, o discuţie cu Divinitatea, în care să-I spunem, ceea ce noi avem pe Suflet, va fi, cu siguranţă, foarte liniştitoare şi dătătoare de speranţă.

Şi, dacă la cele spuse mai sus, adăugăm şi un moment de meditaţie, atunci totul se amplifică.

Şi, în final, o întrebare "enervantă", dar care, prin repetare, poate deveni un impuls motivaţional: TU CE AI FĂCUT PENTRU TINE ASTĂZI?

Să creăm şi să fim cocreatorii vieţii noastre! De aceea am venit aici, în viaţa aceasta!

P.S. Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii.

#manadaledelumina#mandalazilei#evolutiespirituala#denoidepinde#traiestetiviata, #numerologiaKundalini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu