5.05.2018
Cum ar fi dacă astăzi am ieşi puţin din schemele noastre clasice? Că tot este sâmbătă şi este week-end. Cum ar fi dacă astăzi ne-am analiza un pic? Ne-am face o introspecţie? Am analiza modul în care ne raportăm la lucrurile din jurul nostru, la oamenii de lângă noi, la situaţiile prin care trecem.
Nu este nevoie să fim critici cu noi, ci doar observatori. Cum spuneam, ieşim puţin din schemele noastre de activitate şi de gândire şi facem, pur şi simplu, un exerciţiu de contemplare, pentru că atunci când contemplăm o facem cu detaşare, iar concluziile vor veni de la sine, iar dacă este ceva de schimbat, vom accepta schimbarea cu naturaleţe, nu ca ceva ce "trebuie să facem", pentru că atunci când luăm decizia că "trebuie", se declanşează automat o mulţime de forţe pro şi contra, atât din interiorul nostru cât şi din exterior.
Ce legătură are contemplarea cu ziua de astăzi? Păi avem o zi de 5 într-o lună de 5, deci de două ori 5, numai că se găsesc în poziţii în care avem de trecut peste provocări, iar marea provocare a lui 5 este chiar echilibrul, găsirea acelei căi de mijloc optime nouă şi care să ne ajute să evoluăm. Numai că atunci când căutăm un lucru s-ar putea să nu-l găsim pentru că fie îl căutăm în alt loc decât este el, fie nu folosim metoda potrivită pentru căutare.
A declara sus şi tare că, de astăzi înainte, noi ne găsim echilibrul şi că nimic n-o să ne mai scoată de pe traseu, este, pe cât de ireal, pe atât de neproductiv, pentru că nu luăm în calcul şi cauzele care duc la acest dezechilibru, iar aceste cauze sunt multiple şi a ne concentra doar pe câte una dintre ele, este iarăşi neproductiv.
De aceea este nevoie să schimbăm tactica, să ne mişcăm şi să vedem lucrurile din alt punct de vedere şi contemplarea ne-ar ajuta mai mult, pentru că pe lângă faptul că ne oferă o imagine de ansamblu, ne oferă şi detaşarea şi ne ajută să luăm deciziile optime pentru noi, rămânând calmi în acelaşi timp.
Putem da un nou înțeles tiparului din centrul mandalei de astăzi, în sensul că îl putem aplica în viaţa noastră luând din el doar acele elemente de care avem nevoie şi într-o manieră calmă, dar fermă în acelaşi timp. Putem lua calmul din albastru şi fermitatea din roşu şi putem declanşa schimbările pe care doream de mult să le facem. Dacă reuşim să ne menţinem şi optimismul şi starea pozitivă, atunci înseamnă că am reuşit să facem ceva schimbări benefice în interiorul nostru până acum.
Atunci când vrem să schimbăm ceva, avem tendinţa să le facem repede, ca şi cum am pierdut mult timp. Numai că lucrurile pe care dorim să le schimbăm sunt acolo de ceva timp, plus timpul în care s-au format, iar a le înlătura brusc şi dur, înseamnă că, de fapt, nu am învăţat lecţia schimbării şi ratăm astfel toate informaţiile valoroase pe care le-am fi aflat dacă am fi urmat un curs normal al schimbării, pentru că cel mai mare câştig pe care îl avem din schimbare, pe lângă rezultatele de la final, îl reprezintă cunoştinţele pe care le dobândim pe măsură ce ne schimbăm, cunoştinţe care, odată integrate, vor produce în interiorul nostru, noi şi noi schimbări. Şi unde mai pui, că le putem lua şi cu noi după ce ne încheiem misiunea din viaţa aceasta.
Aşadar, să acordăm timp contemplării, dar şi efectuării schimbărilor necesare, iar dacă la sfârșitul zilei am obţinut o informaţie bună pentru noi, poate o comunicăm şi celorlalţi, fie pe blogul personal, fie ca şi comentariu la această interpretare.
Zi faină, cu conştientizări, să avem!
P.S. Dacă ai curajul să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, poţi obţine aici mai multe informaţii.
#manadaledelumina, #mandalazilei, #evolutiespirituala, #denoidepinde, #traiestetiviata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu