vineri, 20 septembrie 2024

 20.09 - 29.09.2024


Să nu stăm degeaba că inventăm idei, ca să parafrazez o replică dintr-un film.

Atunci când corpul lâncezeşte, mintea îşi face de cap sau mai bine zis, "şoarecii minţii joacă pe masă".

Avem două variante după care putem juca această perioadă, respectiv una în care să lăsăm totul la voia comodităţii, lenei şi amânării şi atunci vom da vine pe orice sau pe oricine pentru tot ce se întâmplă rău în viaţa noastră, mai bine zis, pentru tot ce nu am făcut şi acum a venit scadenţa ... sau ne punem în mişcare, oricât de greu ne-ar fi, şi iniţiem acel proiect, terminăm acele lucruri începute de mult, astfel încât să facem ordine  în viaţa noastră şi să, cu această ocazie să mai "aruncăm" din cele care nu ne mai folosesc.

Ego-ul, pentru că despre el este vorba în această decadă, atunci când nu vrea să facă nimic, ne "răsfaţă" cu acel trio vesti despre care am vorbit mai sus - comoditate, lene, amânare şi prin intermediul căruia ne ţine închişi în ţarcul nostru, care numai de confort nu este şi, casă nu ne dăm seama de acest lucru, începe să ne plimbe prin tot felul de scenarii în care ne vedem pe noi înşine cei mai grozavi, nemaipomeniţi, geniali, plini de bani etc., creându-ne aceste iluzii, minciuni şi care, din păcate, sunt rupte de realitate.

Cum ne dăm seama că nu au legătură cu realitatea? Simplu. NU PRESUPUN ACŢIUNE DIN PARTEA NOASTRĂ.

Pentru că acţiunea este cea prin care creăm, deoarece atunci punem în mişcare energii şi materie (care tot o formă de energie este, dar mai densă), depăşim blocaje (de cele mai multe ori de natură mentală), învăţăm lucruri noi (de obicei foarte repede în astfel de situaţii), iar tot acest efort atrage, din Univers energii care să ne ajute să ne realizăm scopul, atâta timp cât acest scop nu este unul care să încalce Liberul Arbitru al altor persoane.

Aşadar, mişcarea efectivă este cea care vine să dea peste cap iluziile Ego-ului, de aceea, atunci când el este la putere şi ne controlează, primul lucru pe care îl face este să ne blocheze acţiunea, creându-ne tot felul de iluzii cum că lucrurile art fi greu de făcut, că ar necesita mult timp sau ... şi asta este şi mai tare ... ne implică tocmai în acele activităţi de care nu avem nevoie, pe care nu este necesar să le facem, dar pe care le facem ca să nu zicem că stăm degeaba, iar în final ne dăm seama că nu am obținut NIMIC.

Aşadar, ce putem face în această perioadă?

În primul rând mişcare fizică, urmată de mişcare în viaţa noastră: pus lucrurile la punct, descurcat situaţii care trenează de mult, discutat cu cei implicaţii, asumat şi luat decizii etc. 

În al doilea rând, analizată activitatea mentală, astfel încât, de fiecare dată când începem să creăm zeci şi zeci de scenarii prin care căutăm să proiectăm cum se va finaliza o situaţie, blocând astfel realizarea ei în modul optim, să ne oprim imediat şi să înţelegem că suntem pe un drum greşit.

În al treilea rând, stimularea creativităţii, pentru că această perioadă ne aduce manifestarea creativității, numai că este nevoie de o minte limpede pentru a se putea manifesta.

Să medităm mai mult în această perioadă şi chiar să ne implicăm într-o activitate creativă.

De asemenea, dacă vrem să învăţăm ceva nou, decada aceasta este exact ce aveam nevoie, aşa că să trecem la treabă!

De asemenea, perioada stă sub numărul zece, aşa că ne aduce mult curaj, iar dacă nu îl putem accesa, să lucrăm la aura noastră pentru a o reface. Cu ocazia aceasta potolim şi mintea.

SPOR să avem!

Şi, în final, o întrebare "enervantă", dar care, prin repetare, poate deveni un impuls motivaţional: TU CE AI FĂCUT PENTRU TINE ASTĂZI?

Să creăm şi să fim cocreatorii vieţii noastre! De aceea am venit aici, în viaţa aceasta!

P.S. Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii.

miercuri, 4 septembrie 2024

 4.09.2024

Dacă astăzi v-aţi trezit cu alte gânduri în cap decât cele cu care v-aţi culcat ieri, iar dacă aceste gânduri sunt despre ceva ce aţi dori să faceţi, atunci treceţi la treabă! Chiar de astăzi! Chiar de acum!

Ziua de astăzi, chiar dacă la prima vedere este o zi de roşu, cu începuturile şi reseturile de rigoare, ea este o zi de roşu din luna Septembrie, respectiv din acea lună în care energia spirituală este foarte puternică, iar acest roşu ne cheamă la proiecte spirituale şi nu trebuie să fie ceva foarte special, ci doar acel proiect spiritual care este cel mai important pentru fiecare dintre noi, respectiv alinierea noastră cu Voinţa Divinității şi cu Planul Divin, iar dacă facem acest lucru, atunci vieţile noastre se vor schimba total, iar odată schimbate vieţile noastre ne vom putea implica în proiecte spirituale din ce în ce mai mari, în funcţie de cât de mult ajungem să dăm voie Divinităţii să se manifeste prin noi, de cât de mult îi dăm voie să ne modeleze şi să ne conducă viaţa.

Şi, dacă tot suntem la acest aspect şi într-o zi de roşu, mă gândeam, cum ar fi dacă am începe să ne obiectivăm mai mult şi să renunţăm tot mai des la judecată, pentru că, din păcate am ajuns să trăim într-o perioadă în care totul este judecat şi întors pe toate feţele, fără a ne întreba, totuşi, de ce îngăduie Dumnezeu acel lucru, dar mai ales fără a-L întreba chiar pe El, mai ales că, cu siguranţă ne va răspunde.

Cu cât judecăm mai mult, cu atât NE judecăm mai mult şi nu facem decât să ne blocăm vieţile şi evoluţia, pentru că nu evoluăm de niciun fel. Efectiv ne menţinem în zona de judecată şi rămânem în energia aceea joasă, fără a ne da posibiltatea de a ieşi de acolo, de a putea schimba ceva. După cum ştim, "repetiţia este mama învăţăturii", aşa că dacă judecata este ceea ce ne repetăm încontinuu, atunci judecată vom avea, iar vibraţia noastră va fi una joasă şi va rămâne aşa până în momentul în care renunţăm la judecată şi trecem în RECUNOŞTINŢĂ.

Recunoștință, pentru CE?

Pentru ceea ce suntem, pentru binecuvântările pe care le avem în viaţa noastră, pentru ceea ce învăţăm mereu, pentru ceea ce am obţinut până acum, pentru aerul pe are îl respirăm etc.

Să nu uităm că Iov a ajuns pe o grămadă de bălegar, pierzând tot ce a avut în viaţă, dar păstrându-şi credinţa în Dumnezeu. iar acest a fost testul său.

Poate şi noi ne dăm testele prin provocările pe care le avem pentru a vedea dacă reuşim să rămânem în recunoştinţă, în iubirea de Sine, care în final înseamnă iubirea faţă de Divinitate.

Poate nu este uşor să renunţăm la judecată, dacă asta am făcut în ultimul timp, dar dacă de fiecare dată când judecăm spunem STOP şi mulţumim pentru viaţa noastră, cu siguranță vom aduce ceva o schimbare frumoasă şi vom transforma total viaţa noastră.

Să adresăm întrebări Divinităţii pentru că suntem într-o lună care ne încurajează dialogul cu Dumnezeu şi să ne ocupăm mai mult şi mai asumat de evoluţia noastră spirituală.

Să începem de astăzi.

SPOR, să avem!

Şi, în final, o întrebare "enervantă", dar care, prin repetare, poate deveni un impuls motivaţional: TU CE AI FĂCUT PENTRU TINE ASTĂZI?

Să creăm şi să fim cocreatorii vieţii noastre! De aceea am venit aici, în viaţa aceasta!

P.S. Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii.

duminică, 1 septembrie 2024

 1.09.2024

Mintea iese la suprafaţa la început de lună, dar şi pe parcursul ei, venind să ne atenţioneze că ea este tot acolo, ca parte din întregul fiecărei fiinţe şi, dacă dorim să ne punem lucrurile în ordine în viaţa noastră, atunci este momentul să ne punem lucrurile în ordine în mintea noastră.

Ce am vrut să citim şi am tot amâna? Ce informaţii credem că sunt bune pentru mintea noastră şi am tot amânat să le aflăm? Ce tipare mentale ne-ar fi bune în această perioadă, dar, din păcate, nu le avem?

Întrebări fireşti pe care să ni le adresăm şi prin care să ne stabilim activităţile pe care să le realizăm luna aceasta, mai ales că norii negri ai comodităţii, lenei şi amânării ne dau târcoale şi abia aşteaptă să ne împresoare şi să pună stăpânire pe comportamentul nostru.

Este nevoie să înţelegem că oricât de mult ne-am săturat de şcoală, acum este timpul să învăţăm pentru noi, pentru evoluţia spiritului nostru, numai că nu putem să facem acest lucru dacă tot amânăm să cunoaştem informaţia, dacă o refuzăm, dacă tot lăsăm Ego-ul să ne ţină departe de informația care ne-ar aduce transformări fantastice, dar care îi ameninţă lui propria existenţă.

Aşadar, să avem o mică discuţie cu Ego-ul nostru şi să îi dăm un nume, pentru a crea astfel o relaţie mult mai puternică cu el, apoi, să îl rugăm să meargă la culcare de fiecare dată când caută să ne abată de la a citi, de la a avea activităţi mentale care să ne dezvolte şi astfel, treptat, să începem să preluăm controlul propriei noastre vieţi şi să ne preocupăm de cunoaştere, de a învăţa lucruri noi, mai ales că energia începutului de lună ne este benefică în această privinţă.

De asemenea, este foarte important ca, luna aceasta să ne organizăm timpul mai bine ca niciodată, deoarece sunt foarte mari tentaţiile risipirii într-o grămadă de activităţi simultane care să ne disipe energia şi timpul.

Totodată, roşul acela din mandală ne cheamă la acţiune şi, împreună cu galbenul din mandală, ne aduce suficientă energie pentru materializarea proiectelor, cu condiţia să ne concentrăm mai mult pe acţiune şi mai puţin pe gândit excesiv.

Roşul acela care ne va însoţi pe parcursul întregii luni va aduce şi stimularea energiei sexuale, dându-i un boost, mai ales acolo unde această energie stagnează de ceva timp, aşa că fie o transmutăm prin meditaţie, respiraţie, rugăciune, fie o folosim pentru îmbunătăţirea vieţii sexuale. Ignorarea acestei energii şi luna aceasta nu ne prea iese şi s-ar putea să ne trezim că iese ea pe unde nu ne aşteptăm, prin crize de tot felul - de nervi, de ţipat, de plâns etc.

Scrisul este şi el prezent luna aceasta şi, dacă avem în plan să scriem ceva, este o lună foarte bună pentru aşa ceva, mai ales că mentalul este mai activ decât altă dată, iar roşul ne aduce energia necesară.

Provocarea numerologică a lunii este legată de împrăştierea în cât mai multe activităţi, de aici şi necesitatea de a ne autocontrola, de a ne doza eforturile, de a menţine pe lucruri mai puţine, dar la care să putem lucra şi pe care să le materializăm.

Şi, pentru că nouă este numărul măiestriei, am putea pune bazele unei activităţi pe care să o realizăm cât mai mult timp posibil, de preferinţă timp de 1000 zile consecutiv şi, atunci, putem spune că am dobândit măiestria acelei activităţi.

În final, să nu uităm că luna a noua ne aduce şi mai multă conexiuni cu Spiritualitatea, ceea ce înseamnă că ne-ar ajuta mai multă meditaţie, mai multă introspecţie, mai multe exerciţii spirituale.

Este, de asemenea, o lună a creativităţii şi ar fi bine dacă am reuşi să îi dăm voie să se manifeste, să o încurajăm să se manifeste,

SPOR, să avem!

Şi, în final, o întrebare "enervantă", dar care, prin repetare, poate deveni un impuls motivaţional: TU CE AI FĂCUT PENTRU TINE ASTĂZI?

Să creăm şi să fim cocreatorii vieţii noastre! De aceea am venit aici, în viaţa aceasta!

P.S. Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii.