vineri, 20 septembrie 2024

 20.09 - 29.09.2024


Să nu stăm degeaba că inventăm idei, ca să parafrazez o replică dintr-un film.

Atunci când corpul lâncezeşte, mintea îşi face de cap sau mai bine zis, "şoarecii minţii joacă pe masă".

Avem două variante după care putem juca această perioadă, respectiv una în care să lăsăm totul la voia comodităţii, lenei şi amânării şi atunci vom da vine pe orice sau pe oricine pentru tot ce se întâmplă rău în viaţa noastră, mai bine zis, pentru tot ce nu am făcut şi acum a venit scadenţa ... sau ne punem în mişcare, oricât de greu ne-ar fi, şi iniţiem acel proiect, terminăm acele lucruri începute de mult, astfel încât să facem ordine  în viaţa noastră şi să, cu această ocazie să mai "aruncăm" din cele care nu ne mai folosesc.

Ego-ul, pentru că despre el este vorba în această decadă, atunci când nu vrea să facă nimic, ne "răsfaţă" cu acel trio vesti despre care am vorbit mai sus - comoditate, lene, amânare şi prin intermediul căruia ne ţine închişi în ţarcul nostru, care numai de confort nu este şi, casă nu ne dăm seama de acest lucru, începe să ne plimbe prin tot felul de scenarii în care ne vedem pe noi înşine cei mai grozavi, nemaipomeniţi, geniali, plini de bani etc., creându-ne aceste iluzii, minciuni şi care, din păcate, sunt rupte de realitate.

Cum ne dăm seama că nu au legătură cu realitatea? Simplu. NU PRESUPUN ACŢIUNE DIN PARTEA NOASTRĂ.

Pentru că acţiunea este cea prin care creăm, deoarece atunci punem în mişcare energii şi materie (care tot o formă de energie este, dar mai densă), depăşim blocaje (de cele mai multe ori de natură mentală), învăţăm lucruri noi (de obicei foarte repede în astfel de situaţii), iar tot acest efort atrage, din Univers energii care să ne ajute să ne realizăm scopul, atâta timp cât acest scop nu este unul care să încalce Liberul Arbitru al altor persoane.

Aşadar, mişcarea efectivă este cea care vine să dea peste cap iluziile Ego-ului, de aceea, atunci când el este la putere şi ne controlează, primul lucru pe care îl face este să ne blocheze acţiunea, creându-ne tot felul de iluzii cum că lucrurile art fi greu de făcut, că ar necesita mult timp sau ... şi asta este şi mai tare ... ne implică tocmai în acele activităţi de care nu avem nevoie, pe care nu este necesar să le facem, dar pe care le facem ca să nu zicem că stăm degeaba, iar în final ne dăm seama că nu am obținut NIMIC.

Aşadar, ce putem face în această perioadă?

În primul rând mişcare fizică, urmată de mişcare în viaţa noastră: pus lucrurile la punct, descurcat situaţii care trenează de mult, discutat cu cei implicaţii, asumat şi luat decizii etc. 

În al doilea rând, analizată activitatea mentală, astfel încât, de fiecare dată când începem să creăm zeci şi zeci de scenarii prin care căutăm să proiectăm cum se va finaliza o situaţie, blocând astfel realizarea ei în modul optim, să ne oprim imediat şi să înţelegem că suntem pe un drum greşit.

În al treilea rând, stimularea creativităţii, pentru că această perioadă ne aduce manifestarea creativității, numai că este nevoie de o minte limpede pentru a se putea manifesta.

Să medităm mai mult în această perioadă şi chiar să ne implicăm într-o activitate creativă.

De asemenea, dacă vrem să învăţăm ceva nou, decada aceasta este exact ce aveam nevoie, aşa că să trecem la treabă!

De asemenea, perioada stă sub numărul zece, aşa că ne aduce mult curaj, iar dacă nu îl putem accesa, să lucrăm la aura noastră pentru a o reface. Cu ocazia aceasta potolim şi mintea.

SPOR să avem!

Şi, în final, o întrebare "enervantă", dar care, prin repetare, poate deveni un impuls motivaţional: TU CE AI FĂCUT PENTRU TINE ASTĂZI?

Să creăm şi să fim cocreatorii vieţii noastre! De aceea am venit aici, în viaţa aceasta!

P.S. Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu