duminică, 2 iulie 2023

Interpretarea lunii Iulie


Faptul că luna Iulie începe, anul acesta, cu roz pe centrul mandalei (ea fiind, prin definiţie o lună a mentalului), ne arată nivelul la care vom experimenta mentalul pe parcursul acestei luni şi, acest lucru, poate fi, surpinzător pentru unii, chiar o binecuvântare.

De ce? Pentru că întotdeauna este bine să avem în faţa noastră elementul la care avem de lucrat, decât să-l căutăm pe unde nici noi nu ştim, aşa că, atunci când mentalul iese în faţă şi, fie vorba între noi, îi place să facă lucrul acesta, ceea ce avem noi de făcut este să luăm un caiet de notiţe, un pix şi să-l observăm la lucru, mai bine zis, să fim foarte atenţi la comportamentul său, la reacţiile sale şi la declanşatorii lor, la tiparele pe care le vehiculează, dar şi la modul în care caută să rămână într-o anumită zonă de familiaritate, cea căreia îi spunem zonă de confort sau, cum îmi place mie să-i spus, ţarc de confort, acolo unde lucrurile sunt predictibile şi schimbarea se întâmplă numai dacă el îi dă voie să se întâmple. 

Aşadar, avem şansa să ne cunoaştem "marfa", iar această cunoaştere este cea mai inteligentă mişcare pe care o putem face, deoarece ea ne poate aduce o creştere spectaculoasă atât în plan personal, dar mai ales spiritual, pentru că odată cunoscut mentalul nostru, vom ştii cum să lucrăm cu el, vom ştii cum să-l modelăm, vom ştii cum să-l facem partenerul nostru şi, în acest fel, îl transformăm într-un sprijin valoros pentru noi.

De, de multe ori ne plângem că mentalul nostru este într-un fel care nu ne ajută în evoluţia noastră şi, de multe ori, chiar aşa este, însă şi noi este nevoie să schimbăm strategia în ceea ce priveşte interacţiunea cu el şi modul în care îl educăm. 

Da, este posibil ca în mandala pe care o avem de la naştere sau în harta noastră numerologică, mentalul să nu fie bine aspectat, dar asta nu înseamnă un capăt de ţară, nu înseamnă că avem destinul implacabil al unui mental care ne va sabota permanent, ci înseamnă că am venit să învăţăm să lucrăm cu mentalul nostru, înseamnă că am venit să-l modelăm şi astfel, prin el, să ne modelăm subconştientul, cel care a dat viaţă mentalului nostru în primul rând, cel care vine cu tipare învăţate în alte vieţi şi care, chiar dacă sunt greşite, el le manifestă, prin prisma mentalului nostru ca şi cum sunt perfect normale, aşa că, dacă dorim să schimbăm acest lucru, dacă dorim să transformăm tiparele greşite de la nivelul subconştientului, atunci să începem să lucrăm cu mentalul nostru, deoarece crearea de tipare noi la nivelul său va duce, invariabil, la intrarea acestor tipar şi la nivel de subconştient.

De ce credeţi că este nevoie să practicăm timp de 21, 28 sau chiar 40 de zile consecutive o acţiune? Tocmai pentru a forma un nou tipar. În funcţie de cât de adânc înrădăcinat este tiparul pe care dorim să îl eliminăm, este posibil ca noul tipar să-l practicăm pe perioade şi mai mari de timp.

Ce putem face pe parcursul acestei luni? În primul rând, mişcare fizică, deoarece ne pune energiile în mişcare şi astfel eliberăm din energiile stagnante de la nivelul meridianelor şi astfel îi tăiem mentalului nostru posibilitatea de a se folosi de ele pentru a-şi alimenta comportamentul şi tiparele învechite.

În al doilea rând, eliberarea emoţională, fiecare prin ce tehnică doreşte sau, dacă nu ştiţi niciuna, îmbrăţişarea de copaci este cea mai la îndemâna. Ea ne va ajuta să dăm forţă Sufletului nostru şi astfel să avem mai multă putere de determinare şi, în acest fel, să manifestăm mai multă iubire de Sine şi astfel să ne menţinem motivaţia cât mai sus. 

În momentul în care nu manifestăm iubirea de Sine, îi dăm posibilitatea mentalului nostru să treacă, prin prisma Ego-ului, pe post de victimă şi astfel să coboare în tot felul de spirale negative şi uite aşa apare depresia, care este de fapt, o incapacitate a individului de a trece din închisoare mentală în libertatea pe care Sufletul ne-o aduce, ca să nu mai vorbim de legătura cu Divinitatea, care devine aproape inexistentă.

În al treilea rând, să folosim scrisul pentru a scoate afară din noi ceea ce ne supără, fie că vorbim de oameni, de situaţii, de Divinitate şi astfel luăm mentalului o sursă puternică de alimentare deoarece, odată scrise aceste lucruri, ele vor fi eliberate sau, cel puţin le vom vedea din alt punct de vedere, pe când, dacă stau în mintea noastră, constituie un combustibil puternic pentru tot felul de scenarii care ne ţin ocupaţi tot timpul, având impresia că avem activitate, iar aceste scenarii nu fac decât să ne conecteze la rezonanţele de rigoare, care vin să ne arate ce "dreptate" am avut noi prin acele scenarii şi cum reuşesc ele să se îndeplinească! 😀

Dacă facem aceste trei lucruri în luna aceasta, atunci vom reuşi să domolim bine de tot mentalul nostru. Numai că, dacă vrem să fim profesionişti, este nevoie să lucrăm constant şi să depunem o cantitate de efort şi voinţă care să ne facă să ne urnim.

Al patrulea lucru pe care îl putem face este să punem mentalul la treabă, aducându-i noi informaţii, mai ales din zona lucrului cu mentalul. Luna aceasta predispune la momente de izolare, atât prin numerologia lunii, cât şi prin mini-tiparele de pustnic prezent pe parcursul lunii, de aceea putem să folosim această perioadă pentru a citi, dar nu scroll-uri şi short-uri de pe telefon sau reţele de socializare, ci cărţi din care să învăţăm să lucrăm cu mentalul nostru şi, în acest fel îl vom ţine ocupat cu integrarea noilor informaţii.

Iar cel de al cincilea lucru de făcut luna aceasta este legat de meditaţie, pentru că ea este activitatea care educă cel mai bine mentalul nostru, transformându-l şi pregătindu-l pentru evoluţia noastră spirituală. Putem să ne găsim momente în zi, să zicem dimineaţa şi seara când putem medita, fie la acelaşi aspect, fie la diferite teme sau putem alege să folosim meditaţii care sunt axate fix pe mentalul nostru.

În concluzie, mentalul este cel care va fi în centrul atenţiei şi în mijlocul reflectoarelor luna aceasta, iar noi avem, acum, o multitudine de mijloace cu care să lucrăm la transformarea sa. 

Sper ca la sfârşitul lunii fiecare dintre noi să putem spune cu bucurie că, DA, am făcut transformări la nivelul mentalului personal şi suntem încântaţi de acest lucru.

Cheia este numai la noi. Spor să avem!

Şi, în final, o întrebare "enervantă", dar care, prin repetare, poate deveni un impuls motivaţional: TU CE AI FĂCUT PENTRU TINE ASTĂZI?

Să creăm şi să fim cocreatorii vieţii noastre! De aceea am venit aici, în viaţa aceasta!

P.S. Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii.

#manadaledelumina#mandalazilei#evolutiespirituala#deminedepinde#traiestetiviata, #numerologiaSinelui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu