sâmbătă, 4 martie 2017

04.03.2017

Ascuţimea minţii iese astăzi în evidenţă mai mult decât în alte zile. Este momentul minţii să se afirme şi nu îi putem nega acest drept. 

O putem ajuta, în schimb, să se canalizeze către acele activităţi care o dezvoltă armonios, care o scot din vechile tipare şi o pun la treabă, care o ajută să iasă din scenariile pe care şi le creează singură şi despre care speră că se vor concretiza doar ca să arate că a avut dreptate. 

De fapt nevoia de dreptate a minţii este, în general, una permanentă şi care o împinge către tot felul de activităţi care mai de care mai ciudate, dar justificate din punctul ei de vedere.

Este o zi în care suntem preocupaţi să citim cât mai multe lucruri despre evoluţia spirituală, să punem cap la cap, în manieră logică, toate informaţiile pe care le deţinem, şi sperând că astfel vom înţelege modul în care funcţionează Universul. :)

Învăţăm multe şi dorim să atingem "perfecţiunea" fără a conştientiza că, de fapt, amânăm momentul în care să ne punem în valoare tot ceea ce ştim, motivând că , de fiecare dată mai avem ceva de învăţat. Pe de o parte este adevărat, dar învăţarea se face mult mai bine prin acţiune, prin practică zilnică. 

Suntem foarte creativi astăzi şi avem o mulţime de idei, care mai de care mai năstruşnice şi ar fi bine să le notăm dacă nu le putem aplica pe toate. Avem tendinţa de a aduce un suflu nou la ceea ce facem în acest moment, vrem să schimbăm lucrurile şi să eliminăm vechile tipare de gândire.
Ne exprimăm foarte bine prin artă, cu condiţia să punem suflet în ceea ce facem şi să primim inspiraţia în sufletul nostru.

Să fim atenţi la vorbitul excesiv şi să ne străduim să eliminăm acest tipar consumator de timp şi energie. :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu