29.08.2022
Încheiem şi această decadă, una care a scos la suprafaţă o sumedenie din "încreţiturile" mentalului nostru, una în care creativitatea a avut momentele ei de apariţie, dar şi momente în care a fost blocată de un mental temător de ceea ceva ce ar putea să-l schimbe, de ceva ce ar putea să-i arate că este limitat şi că gândeşte îngust, că nu-şi dă voie să iasă din schemele zilnice şi că îi este teamă să treacă dincolo de ţarcul de confort pe care și l-a creat cu atât de multă dibăcie.Dar aceste nu sunt lucruri noi. Am discutat mult despre ele şi vom mai discuta. important este însă modul în care reuşim noi să depăşim aceste "ţarc", să reuşim să ieşim din el şi astfel acest ţarc va face implozie, pentru că mentalul nostru va fi nevoit să-şi recunoască limitarea.
Aţi observat vreodată cum începem să pierdem timpul pe Facebook? În primul rând apare o stare de plictiseală, ceea ce denotă, de fapt, că făceam ceva ce nu ne plăcea, pentru că dacă ne-ar fi plăcut nu ne-am fi plictisit. Sau că nu avem o diversitate de activităţi care să ne permită să nu ne plictisim.
Aşadar, apare plictiseala şi începem să butonăm printre diferite postări şi video-uri şi, chiar dacă ne promitem că stăm doar cinci minute, nici nu ne dăm seama când a trecut o oră, apoi realizăm că mai aveam o mulţime de lucruri de făcut şi începem să ne certăm pe noi înşine şi să ne simţim vinovaţi că am pierdut timpul. Şi, pentru câteva ore promitem că nu ne mai atingem de Tentaţia Facebook, dar asta nu ne ţine mult, pentru că apare din nou plictiseala şi o luăm de la capăt cu butonatul.
ideea este că, în acele momente în care butonăm, de fapt, mentalul nostru este cel care este cel mai fericit pentru că el este în control şi, totodată, ne ţine departe şi de ceea ce avem noi de făcut, mai ales atunci când activităţile nu sunt pe placul lui deoarece îl pun să gândească "outside the box", adică să fie creativ.
Şi, astfel, apare autosabotarea şi aşa ajungem ca şi activităţile care nu necesitau mult timp să ajungem să le facem în foarte mult timp, iar acest lucru nu face decât să ne ducă într-o zonă cu o stimă scăzută de Sine, cu pierderea motivaţiei şi a dorinţei de a face ceva.
Aşadar, ce avem de făcut? Că de teorie suntem plini şi mai dăm şi peste 😀. Păi, primul pas cred că ar fi cazul că începem să practicăm acea teorie 😜. Dar şi aici este o problemă, aceea că suntem cei mai buni practicanţi timp de trei-patru zile (cam cât ţine o minune) şi apoi o lăsăm baltă pentru că apare dulcea amânare care, în momentul în care începe să se simtă, este cât se poate de dulce şi îmbietoare, iar în momentul în care i-am dat curs, să fim siguri că ne-a prins în energia ei şi va mai pune o piatră peste stima noastră de Sine, "ajutând-o" să se afunde şi mai tare.
Şi, totuşi, ce avem de făcut? În primul rând să începem să ne organizăm. Dacă vrem să ieşim din ceva în care suntem blocaţi, atunci este timpul să schimbăm abordarea. Să ne gândim puţin. Aţi fost prinşi vreodată cu vreo roată de la maşină în nămol sau zăpadă? Dacă nu facem decât să căutăm să mergem înainte sau înapoi, nu facem decât să ne adâncim şi mai tare şi atunci colo este nevoie de un lanţ, de crengi pe care să le punem sub roată sau orice altceva ce ne poate ajuta să avem aderenţă.
Şi aici este la fel. Ca să nu ne adâncim mai tare, este nevoie să schimbăm ceva. În primul rând este nevoie să schimbăm ora de trezire, pentru că deja suntem obişnuiţi cu cea curentă, indiferent care este aceasta.
În al doilea rând, după momentul trezirii şi nevoilor fiziologice, trecem direct la meditaţie, fără a sta să mai verificăm telefonul sau "Sfântul" Facebook. Fie că medităm cu mandala noastră pe care am listat-o color, în prealabil, fie că facem o altă meditaţie sau chiar folosim Metoda Silva, meditaţia zilnică ne va ajuta să potolim mintea şi să o curăţăm de energiile joase care sunt agăţate de ea şi o fac să acţioneze aşa cum acţionează.
Da fapt, ceea ce îmi doresc să reţineţi este că, deşi multe dintre provocările noastre pornesc de la un mental dezechilibrat, soluţia nu este "omorârea" lui, ci vindecarea, lucrul cu el cât mai des, pentru că atunci când noi îi dăm alte date de intrare, vom primi alte date de la el, iar schimbarea programului, urmată de meditaţie zilnică, la care putem adăuga şi practica rugăciunii, ne poate ajuta să ne elevăm mentalul şi să-l punem acolo unde este locul lui în evoluţia noastră.
Spuneam, mai sus de rugăciune. Să nu uităm că încă suntem în energia unui an în care rugăciunea este bine aspectată pe mandală (linia de patru romburi de albastru închis) încă patru luni de aici încolo, aşa că ar fi bine să ne folosim de acest lucru.
Şi mai putem face ceva, foarte simplu. Cât timp putem, să rostim cu voce tare, în timpul zilei, mantra: "Mă iert, mă iubesc şi mă accept aşa cum sunt!". De ce cu voce tare? Ca să audă şi mentalul nostru. Condiția este să-l expunem cât mai mult timp la această mantră, aşa că dacă începem de astăzi, cu atât mai bine.
Şi, nu în ultimul rând, să avem grijă de Aura noastră, cea care ne poate aduce o schimbare majoră în viaţa, dar despre care nu vorbesc prea mulţi.
Şi, în final, o întrebare "enervantă", dar care, prin repetare, poate deveni un impuls motivaţional: TU CE AI FĂCUT PENTRU TINE ASTĂZI?
Să creăm şi să fim cocreatorii vieţii noastre! De aceea am venit aici, în viaţa aceasta!
P.S.
Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în
aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine
şi despre ceea ce poţi face
cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi
obţine aici mai multe informaţii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu