vineri, 7 ianuarie 2022

 7.01.2022

Mintea, ultima frontieră ... ca să parafrazăm un serial SF de mare succes.

Ni se pare că ştim atât de multe lucruri despre minte şi totuşi atât de puţine. Ni se pare că, după multă muncă, în sfârşit, i-am "dat de cap" (interesantă expresie pentru minte, nu? 😀), ca să ne trezim apoi cu vechi tipare reaprinse, poate revenind cu şi mai mare putere decât înainte.

Şi totuşi, mintea noastră se cere descoperită şi cercetată, se cere pusă la muncă, dar într-un mod eficient, într-un mod care să ne împlinească, iar pe ea să o ajute să evolueze.

Şi totuşi, de multe ori, avem impresia că suntem conduşi de un copil răzgâiat, care nu nu ştie ce vrea şi care sare de la o jucărie la alta fără a-şi da voie să se joace prea mult cu fiecare în parte, fără a-şi da voie să descopere ce poate face fiecare, plictisindu-se prea repede, doar pentru că nu a reuşi să înveţe ce este stabilitatea, răbdarea şi analiza profundă a lucrurilor.

Da, aşa este mintea noastră şi chiar mai mult, pentru că nu avem aici nici timpul şi nici locul ca să îi cuprindem toate comportamentele, dar nici puterea de a le enumera pe toate, pentru că fiecare dintre noi vede doar un anumit număr de comportamente ale minţii sale, însă la nivel de colectivitate, dacă s-ar inventaria toate, am rămâne surprinşi de cât de mulţi "pitici" are fiecare în mintea lui şi în total la nivelul unei comunităţi.

Ca să începem să facem schimbări la nivelul minţii noastre, este nevoie să înţelegem câte ceva despre ea şi, cu toate că nu pretind că o stăpânesc complet, am să dau acele informaţii pe care le-am aflat de-a lungul timpului şi, de la care putem porni în a lucra cu mintea noastră.

În primul rând, mintea noastră nu este ceva ce se găseşte în jurul capului nostru, ci ea reprezintă un un corp energetic puternic, care ne înconjoară, fiind alcătuit, de fapt, din trei corpuri energetice, respectiv cel al minţii pozitive, al celei negative şi al minţii neutre. Aceste corpuri energetice pot fi în echilibru sau unul poate fi dezechilibrat atât de rău încât le domină pe celelalte două, influenţându-ne astfel comportamentul în general.

Echilibrarea se poate face acţionând asupra corpului energetic respectiv, pe mai multe direcţii, respectiv, energetic, pentru îndepărtarea energiilor dezechilibrate care îi determină comportamentul; fizic, prin realizarea anumitor mişcări fizice şi asane yoghine care vin să deblocheze meridianele energetice, ajutând astfel la buna funcţionare a corpului energetic respectiv; prin alimentaţie, unde consumul anumitor tipuri de alimente aduce un anumit tip de energie în corpul nostru, precum şi un anumit tip de nutrienţi. Toate acestea, împreună, ne ajută să ne reechilibrăm cele trei corpuri ale minţii noastre.

De asemenea, lucrul pe cele trei chakre, respectiv chakra a doua, a treia şi a patra, ne ajută să reechilibrăm aceste corpuri ale minţii, deoarece ele sunt conectate cu aceste trei chakre.

Pe lângă aceste elemente, mai este unul foarte important, şi anume obiectivarea, respectiv analiza gândurilor noastre zilnice şi schimbarea lor de fiecare dată când simţim un derapaj, precum şi analiza atenţiei noastre, pentru că, aşa cum se spune, "acolo unde ne este atenţia, ne este şi energia" sau una şi mai interesantă, legată de bani, "acolo unde ne este atenţia, acolo sunt şi banii noştri". 

Cu cât vom practica mai mult atenţia conştientă, fătă a o mai lăsa să umble creanga, cu atât vom reuşi să canalizăm mai multă energie către ceea ce vrem efectiv să facem.

Legat de atenţi, este nevoie să vedem unde anume este localizată atenţia noastră, respectiv către evenimente din trecut, din prezent sau din viitor, pentru că, aşa cum am spus mai înainte, dacă avem atenţia focalizată în trecut, iar acolo este energia noastră, să nu ne mirăm de ce, în prezent, nu avem forţă. La fel este şi cu viitorul, pentru că el este nescris, nu facem decât să împrăștiem energie pe scenarii care este posibil să nu se realizeze, în loc să o concretizăm pe ceea ce avem de făcut aici şi acum.

După ce am adus atenţia minţii cât mai mult în prezent, este nevoie să o concentrăm pe ceea ce facem noi, pentru că există tentaţia să ne racordăm la prezentul altcuiva, stând toată ziua să urmărim activitatea altor persoane şi ghiciţi unde anume se duce energia? Exact la acele persoane pe care le susţinem cu atenţia noastră. 

Şi să nu ne mai întrebăm de ce sunt influenceri care par că mută munţii din loc, debordând de energie, şi pe care noi îi urmărim zi de zi să vedem ce mai aduc "nou", în timp ce noi abia ne tărâm de-a lungul zilei şi ni se pare că viaţa noastră nu are niciun sens.

Şi, nu în ultimul rând, să avem mereu grijă ca Aura noastră să fie în regulă, respectiv chakra noastră şapte să fie curată, pentru că o aură întreagă dă forţă celui de al optulea corp energetic, cel al curajului şi care, pe lângă curaj, aduce şi echilibru la nivelul celor trei corpuri energetice ale minţii.

O să mă întrebaţi unde este locul meditaţiei? Este şi ea acolo, dar pentru cineva care nu a practicat-o deloc până acum sau a practicat-o foarte puţin este ca şi cum am vorbi de Ferrari în casa cuiva care nici curent electric nu are. Însă, dacă începem să ne obiectivăm în privinţa atenţiei şi să avem grijă şi de aura noastră, deja facem un pas mare în reechilibrarea minţii noastre şi atunci putem începe să vorbim şi despre meditaţie ca ceva practic, care să ne ajute, nu doar ca ceva ce este în "trend" şi dă bine să vorbim despre ea.

Să creăm şi să fim cocreatorii vieţii noastre! De aceea am venit aici, în viaţa aceasta!

P.S. Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii.

#manadaledelumina#mandalazilei#evolutiespirituala#denoidepinde#traiestetiviata, #numerologiaKundalini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu