luni, 4 martie 2024

 4.03.2024

Zilele de roşu aduc potenţialul unui nou început, un ciclu nou, un proiect nou, aduc o energie care poate fi modelată în funcţie de ceea ce dorim să facem mai departe cu ea, în funcţie de ... INTENŢIA noastră.

De aceea, în astfel de zile este foarte importantă intenţia şi către ce anume se îndreaptă ea, dar mai importantă decât intenţia este ... PREZENŢA, pentru că numai atunci când suntem prezenţi reuşim să stabilim intenţia, iar ea odată stabilită conduce energia către acea direcţie către care am orientat-o, pentru că acolo unde este intenţia noastră, acolo este şi energia noastră, atâta timp cât suntem prezenţi la ceea ce facem şi în ceea ce facem.

Reuşita noastră în viaţă ţine foarte mult de modul în care suntem prezenţi în acea activitate, în acel proiect etc. în care noi vrem să reuşim şi, cu cât ne canalizăm mai mult prezenţa acolo, atunci intenția noastră însoţită, automat, de energia noastră, determină ca acel lucru să se întâmple, să se materializeze.

Cred că este de la sine înţeles că atunci când ne refugiem în tot felul de scroll-uri pe diverse aplicaţii, de fapt, noi refuzăm să fim prezenţi, iar atunci când acest lucru se întâmplă din ce în ce mai des, ajungem să dezvoltăm un tipar de neatenţie, iar acest tipar ne va guverna viaţa în continuare, într-un mod care nu ne va sprijini prea mult evoluţia, atât cea personală, cât şi cea spirituală.

Iar dacă acest tipar s-a instalat deja, şi am conştientizat acest lucru, atunci înseamnă că a venit timpul să lucrăm la schimbarea sa, pentru că, de multe ori, avem nevoie să pierdem un lucru ca să ne dăm seama de adevărat sa valoare şi, dacă reuşim să conştientizăm la timp, atunci putem reveni, iar această revenire poate fi chiar mai puternică decât înainte, pentru că dacă înainte luasem lucrurile "for granted", cum zic americani, adică ceva ce ara acolo dintotdeauna şi care făcea parte din noi, acum, după ce l-am pierdut, apoi am conştientizat pierderea, pentru ca în final să îl regăsim, ei bine, acea regăsire este mult mai puternică şi pentru noi acel lucru, acea abilitate, are o valoare mult mai mare, putând deveni chiar o calitate pe care să o transmitem şi celorlalţi.

Aşadar, pentru ziua de astăzi, dar şi pentru celelalte zile:
Cât de prezenţi suntem în ceea ce facem şi în viaţa noastră?
Cât de mult ne direcţionăm intenţia către ceea ce vrem să realizăm cu adevărat?

Iar dacă răspunsurile la aceste întrebări nu ne mulţumesc, atunci să ne iertăm pentru nivelul la care suntem şi să trecem la acţiune, exersând cât mai mult atenţia şi direcţionând cât mai des şi mai mult intenţia către cel mai important lucru din viaţa noastră la acel moment.

Iar dacă aceste rânduri vi se par o teorie motivaţională şi atât, un mic experiment ne-ar putea ajuta să ne schimbăm această părere. În fiecare oră, timp de câteva minute, să ne concentrăm atenţia şi intenţia către un proiect care stagnează şi, ca să nu uităm, ne punem un reminder pe telefon, din oră în oră, iar după câteva zile de lucru constant vom vedea ce se întâmplă cu proiectul nostru şi, poate atunci vom dobândi şi ... CREDINŢA.

Nimeni nu o poate face în locul nostru, iar noi nu o putem face pentru altcineva.

Aşadar, acceptăm sau nu provocarea să lucrăm cu noi şi pentru noi?

Şi, în final, o întrebare "enervantă", dar care, prin repetare, poate deveni un impuls motivaţional: TU CE AI FĂCUT PENTRU TINE ASTĂZI?

Să creăm şi să fim cocreatorii vieţii noastre! De aceea am venit aici, în viaţa aceasta!

P.S. Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu