sâmbătă, 29 iunie 2024

 29.06.2024

Încheiem această decadă a mentalului şi, sper să o încheiem fiecare dintre noi cu conştientizări, cu obiectivări, cu o direcţie către care să ne îndreptăm mentalul, această parte a noastră pe cât de necunoscută, pe atât de misterioasă şi pe care, cine o tratează cu superficialitate, va avea cea mai mare surpriză a vieţii sale.

Suntem o societate orientată mult către mental care caută să supună Sufletul de la nivelul acestui mental, în loc să fie invers, o societate deschisă Sufleteşte căreia mentalul i se supune.

Din păcate vedem în continuare o dualitate Suflet - Mental, iar această dualitate este cea care face să ne "treacă" viaţa prin faţa ochilor gândindu-ne  la ea şi filozofând, fără a face ceva concret.

Numai că, în zile ca aceasta, ni se arată limitele mentalului nostru şi, dacă alegem să-i rămânem tributari, atunci acele limite devin şi ale noastre, fără a ne da neapărat seama că suntem într-o zonă limitată, să ne învârtim într-un "ţarc" în care ne place familiaritate şi din care nu avem nicio voinţă să ieşim de acolo.

De aceea, este nevoie să ne adresăm nişte întrebări care, la prima vedere, par dure, dar care, în realitate ele sunt dure pentru mentalul nostru:

1. Dacă suntem puternici mental, de ce mai avem probleme în viaţa noastră?

2. De ce, doar prin concentrare mentală, nu putem rezolva toate aceste probleme?

3. Care sunt gândurile care ne trec repetitiv prin minte în decursul unei săptămâni?

4. Câte dintre lucrurile care simţim că ne aduc bucurie Sufletească ajungem să le realizăm efectiv?

Şi lista poate continua.

Aşadar, poate vom trece repede peste aceste întrebări, poate nu, dar să nu uităm că depăşirea mentalului, ieşirea din zona limitativă în care ne-am obişnuit să stăm, se face numai prin Spiritualitate, prin meditaţie, prin observare şi autoobservare, prin obiectivare.

Şi, este normal să răsară o întrebare: ce facem dacă suntem prea prinşi de către mental şi nu ne mai putem da seama că mentalul ne stăpâneşte complet şi nu mai putem să ieşim de acolo? 

Răspuns: începem să lucrăm de la nivelul corpului nostru fizic, pentru că astfel aducem energie pe meridiane şi ne dăm mai multă forţă şi motivaţie.

Cum: inspir lumină în chakra 3 (a plexului solar sau Manipura), apoi o trimit pe intenţie, în aură, repretând continuu - Aura mea este din ce în ce mai puternică!

Ce o să se întâmple? 

O să avem mai multă vitalitate, mai mult curaj, mai multă motivaţie şi chef de viaţă. Prin refacerea aurei, tot sistemul nostru energetic se consolidează, iar energia este din ce în ce mai puternică în noi. Şi, culmea, mentalul este mult mai liniştit, mai ales că îi dăm o preocupare, respectiv aceea de a avea grijă de aura noastră. Sufletul va simţi protecția aurei şi se va manifesta în forma sa creativă.

Aşadar, o grămadă de beneficii. 

Suntem dispuși să facem acest exerciţiu timp de 10-15 minute în fiecare zi timp de un an?

Şi, în final, o întrebare "enervantă", dar care, prin repetare, poate deveni un impuls motivaţional: TU CE AI FĂCUT PENTRU TINE ASTĂZI?

Să creăm şi să fim cocreatorii vieţii noastre! De aceea am venit aici, în viaţa aceasta!

P.S. Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu