marți, 26 aprilie 2022

 26.04.2022

Mintea, eterna provocare ... sau, poate nu! Se scriu atât de multe despre ea şi totuşi descoperim lucruri noi, pentru că nu reuşim să o înțelgem complet.

Circula, în urmă cu câţiva ani, o reclamă în care un copil mic concluziona, la final, că părinţii sunt aşa cum ţi-i creşti! 😀

La fel este şi cu mintea noastră, pentru că, dacă până la un moment-dat nu am ştiut să îi acordăm atenţie sau toată atenţia noastră a constat în a-i furniza informaţii cât mai multe, pe principiul "să ştiu cât mai multe ca să par sau să fiu deştept", de la un anumit moment, mai ales dacă suntem sau avem pretenția că suntem, pe o cale de evoluţie spirituală, mintea noastră necesită mult mai multă atenţie, mai ales că, de multe ori, evoluţia noastră se blochează acolo, la ea, la tiparele pe care le are şi care reprezintă, de multe ori, frâna noastră, pe care, în primele etape ale evoluţiei spirituale, avem tendinţa de a o plasa în exteriorul nostru (la frână mă refer), asociind-o cu ghinionul, ceasul rău, energiile negative etc., când, de fapt, ea stă bine-merci în interiorul nostru şi face ce ştie mai bine, şi anume rulează acel tipar pe care îl consideră bun, că doar l-a rulat de atâtea ori până acum, fără a se întreba dacă nouă ne este bine cu el sau nu.

De fapt, vina nu este a minţii, ci a noastră, pentru că aşa cum software-ul pe care îl folosim la calculator sau telefon/tabletă primeşte, periodic o îmbunătăţire căreia îi spunem upgrade, aşa şi mintea noastră are nevoie de un upgrade, numai că acest upgrade este nevoie să fie făcut conştient, nu lăsat la voia "sorţii".

Este nevoie ca noi să decidem ce informaţii punem în mintea noastră şi ce informaţii alegem să eliminăm, ce tipare distrugem şi ce tipare alegem să creăm. Pare complicat? Dacă ne uităm de jos, orice munte pare greu, dacă nu chiar imposibil de urcat, numai că după o perioadă de timp în care am tot urcat, vârful nu ni se mai pare aşa de departe. 

Aşa este şi cu mintea noastră. Dacă ne uităm la toate tiparele vechi, la modul nostru de a gândi, ni se pare că nu o să reuşim niciodată să schimbăm ceva. Ideea este ce facem mai departe după ce am ajuns la această concluzie? O lăsăm să ne copleşească sau trecem la treabă?

Dacă alegem să trecem la treabă, să ştim, din capul locului, că avem nevoie de răbdare, numai că această răbdare este nevoie să fie dublă, pentru că este vorba să avem răbdare cu noi înşine, lucru pe care, mulţi dintre noi, nu au ştiut să-l facă niciodată sau au uitat între timp.

Schimbarea tiparelor mentale şi a modului în care gândim nu se poate face din interiorul minţii, pentru că dacă rămânem acolo totul este perfect, gândurile vin pe ceea ce vrem noi, ţinându-ne ocupaţi într-un narativ care se modifică mereu, dar care nu concretizează niciodată nimic. 

Aşa că, cel mai bun loc de a lucra la transformarea minţii este de la nivelul Sufletului, iar primul pas pe care îl putem face este să ne curăţăm Sufletul, prin diverse tehnici energetice, prin meditaţie, dar şi printr-o strânsă legătură cu natura (îmbrăţişatul copacilor ne ajută foarte mult).

De asemenea, pentru a diminua din puterea minţii în general şi a celei negative în special, avem nevoie să întărim corpul energetic al curajului, reprezentat, în numerologia Kundalini de cifra opt (şi pe care astăzi îl avem ca şi provocare), iar pentru a face acest lucru, avem nevoie de o aură cât mai puternică, iar despre întărirea aurei am vorbit de atât de multe ori că am învăţat şi eu. 😀😀😀

Şi, nu în ultimul rând, o conexiune puternică cu Creatorul, cu Universul, ne poate ajuta să diminuăm din puterea pe care mentalul o are asupra noastră, datorită creşterii nivelului de vibraţie, pentru că în acel moment, dacă reuşim să menţinem această vibraţie pe termen lung, putem să ne ridicăm uşor deasupra tiparelor vechi şi să le putem observa cum acţionează asupra noastră şi ce probleme declanşează.

Toate aceste elemente combinate ne ajută să ieşim din ţarcul de confort al mentalului nostru, ajutându-ne să vedem şi alte lucruri noi, să înţelegem altfel viaţa şi modul în care să o trăim, să comunicăm cu ceilalţi şi să ne îmbunătăţim nivelul de cunoaştere, să avem acces la sfere de rezonanţă cu vibraţie din ce în ce mai ridicată.

Avem nevoie de mental în viaţa noastră? Cu siguranţă, DA. Avem nevoie de Ego în viaţa noastră? Şi aici răspunsul este tot DA, numai că avem nevoie de ele în modul în care să ne sprijine procesul evolutiv, nu să-l blocheze, aşa că dacă vrem să avem doi aliaţi alături de noi, fiecare cu funcţia sa, atunci să trecem la treabă şi să avem grijă ca aceste structuri, mentalul şi Ego-ul sunt la un nivel ridicat, sunt curate de tipare şi obiceiuri de joasă vibraţie, iar informaţia pe are le-o servim este una de calitate şi în rezonanţă cu evoluţia noastră spirituală.

Atenție însă, că drumul nu este unul uşor, mai ales că, la ora actuală sunt foarte multe elemente din exterior care ne-ar "ajuta" cu mare drag să eşuăm în demersul nostru.

De aici şi o vorbă veche: mulţi chemaţi, puţini aleşi! 

Munca nu înseamnă numai cel opt ore pe zi pe care le petrecem la serviciu, ci înseamnă, în primul rând, lucrul cu noi înşine, pe care, din păcate, de cel mai multe ori, îl ignorăm. Când o să înţelegem că cel mai valoros lucru al nostru suntem chiar noi înşine, o să schimbăm această atitudine.

Şi, în final, o întrebare "enervantă", dar care, prin repetare, poate deveni un impuls motivaţional: TU CE AI FĂCUT PENTRU TINE ASTĂZI?

Să creăm şi să fim cocreatorii vieţii noastre! De aceea am venit aici, în viaţa aceasta!

P.S. Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii.

#manadaledelumina#mandalazilei#evolutiespirituala#denoidepinde#traiestetiviata, #numerologiaKundalini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu