duminică, 26 iulie 2020

Banii, eterna provocare


Vorbim adesea despre ei dar, din păcate, de multe ori, o facem cu un soi de teamă, de parcă ne-ar fi frică de ceva pe care nu îl vedem, dar pe care îl simţim şi care, invariabil, ne ca face rău.

Vorbim cu teamă despre bani, deoarece ne este teamă că îi vom pierde, că s-ar putea să nu-i mai vedem odată ce au plecat de la noi, că s-ar putea să nu ne ajungă să ne realizăm obiectivele, că s-ar putea să se termine prea repede, că ...

Vorbim cu teamă despre bani ... din păcate! Problema este că nici nu ne dăm seama că, de fapt, aici este problema, respectiv teama pe care o avem faţă de ei, o teamă pe care, din păcate, mulţi am moştenit-o de la străbunii noştri şi, dacă nu schimbăm ceva în legătură cu acest lucru, cu siguranţă o vom da mai departe generaţiilor care vin după noi. O teamă care, cu fiecare persoană în parte care o manifestă, nu facem altceva decât să mai adăugăm încă un grăunte de energie negativă la egregorul general al acestui neam.

Se zice că de ceea ce ne este teamă, de aceea, nu o să scăpăm! Numai că, la bani, treaba nu stă aşa, în sensul că, cu cât ne este mai teamă de ei, nu înseamnă că ne vor urmări mai mult, ci înseamnă că fricile noastre chiar se adeveresc în acest caz, frica noastră nefăcând altceva decât să îi ţină la distanţă de noi, de planurile noastre.

Că sunt o energie, asta o știm, cel puţin la nivel teoretic, numai că nu mergem mai departe să punem şi în practică această teorie. Nu mergem mai departe cu raţionamentul să vedem ce anume avem de făcut pentru a aduce această energie în viaţa noastră? Poate dacă am asocia această energie cu o persoană, am putea-o înţelege mai bine.

Să ne gândim puţin şi să facem o analogie cu noi înşine! Nouă ne-ar place să ne ducem într-un loc în care nu suntem bineveniţi? Cum ne-am simţi într-un asemenea loc în care oamenii, în momentul în care ne-ar vedea, ar fugi de noi sau s-ar teme să discute cu noi? Cum ar fi să ne ducem într-un loc şi am fi nevoiţi să mergem pe un drum plin cu tot felul de gunoaie, care are tot felul de gropi, eventual este şi blocat cu tot felul de materiale, făcându-ne imposibilă deplasarea? Dacă ar fi să ajungem la o intersecţie şi să alegem să mergem fie pe un astfel de drum ca cel pe care l-am descris mai înainte, fie pe un drum care începe să fie curăţat, amenajat, îmbunătățit, pe care l-am alege?

În mod asemănător este şi cu energia banilor. Atâta timp cât nu este binevenită, deoarece frica de ea nu este un sentiment prea primitor, să nu ne mirăm că banii nu vin la noi. Ei nu au nevoie de frica noastră, ci au nevoie de o energie caldă care să îi primească şi un loc în care să-şi facă misiunea.

De asemenea, dacă drumul lor către noi este presărat că tot felul de blocaje (având în vedere aici tiparele negative pe care le avem la adresa lor, energiile karmice, atât personale, cât şi cele din neamul în care ne-am născut, greşelile pe care le-am făcut faţă de ei în viaţa aceasta şi care nu au fost remediate), să nu ne mirăm că fluxul lor este blocat şi ei nu pot ajunge la noi, fiind nevoie să începem să curăţăm acest drum.

Ce putem face pentru a ne îmbunătăţi relaţia cu ei? În primul rând să recunoaştem că avem o problemă în privinţa lor, iar acest lucru se poate descoperi, cel mai uşor, punând pe hârtie sentimentele pe care le avem la adresa lor, căutând să fim cât mai cinstiţi cu noi înşine, mai ales că acea hârtie va rămâne la noi. Odată ce am făcut acest lucru raportându-ne la adevăr, numai atunci vom putea ajunge la miezul problemei şi vom şti ce avem de făcut pentru a o putea remedia.

Pasul următor îl reprezintă stabilirea unei practici spirituale adecvate care să na ajute să dizolvăm toate energiile negative pe care le avem în jurul nostru pentru a putea netezi drumul energiei banilor către noi, iar aici mă refer la:
- meditaţie zilnică cu o bancnotă, iar prin acea bancnotă, automat, cu energia banilor, meditaţie în care să ne cerem iertare pentru toate greşelile pe care le-am făcut faţă de ei;
- rugăciuni spuse cu scopul de a îndepărtă toate energiile negative care blochează venirea banilor la noi;
- exerciţii de vizualizare prin care vedem cum acest drum pe care vine energia banilor către noi este unul curat şi liber, iar orice element care ar putea bloca această energie, se dizolvă automat în lumină;
- să începem să plătim zeciuială din ceea ce câştigăm sau să ajutăm pe alţii fără a le cere bani, iar tot acest efort pe care îl facem să îl dăruim lui Dumnezeu pentru a dizolva din blocajele care împiedică banii să ajungă la noi;
- să ne îmbunătăţim stima şi iubirea de Sine, pentru că banii vin acolo unde este bucurie şi veselie;
- să îi cheltuim cu bucurie că i-am avut şi cu certitutidea că se vor întoarce la noi etc.

Sunt lucruri concrete pe care fiecare dintre noi le poate face, cu condiţia să ne dorim acest lucru, să ne dorim să îmbunătăţim această relaţie, să ne dorim să ne bucurăm de ei, nu să ne întristăm de fiecare dată când ne cumpărăm ceva cu ei.

Însă, dincolo de toate aceste lucru, este nevoie să reţinem un lucru. Ei vin acolo unde se munceşte, acolo unde materia este transformată, acolo unde se depăşesc obstacolele interne, acolo unde se trece peste lene, comoditate şi amânare, acolo unde energia curge. Aşa că dacă nu avem posibilitatea să facem muncă fizică, atunci când este nevoie să o facem, avem întotdeauna la dispoziţie mişcarea fizică sub forma care ne place, cu condiţia să fie într-o asemenea cantitate care să ne ajute să "ardem" blocajele şi energiile negative pe care le avem în interior, iar prin arderea lor se eliberează drumul pe care energia banilor poate să vină.

Să ne ajute în evoluţia noastră!


P.S. Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu