marți, 9 ianuarie 2024

 9.01.2024 - Ce practică spirituală realizăm anul acesta?

2024 ne aduce prima surpriză din anul acesta, respectiv această zi cu această mandală foarte frumoasă şi puternică. 

Ea reprezintă, într-un fel, intrarea în anul nostru spiritual, pentru că la magnitudinea pe care o are şi, având în vedere că suntem în primele douăsprezece zile ale noului an, putem spune foarte clar că ea ziua în care să ne stabilim obiectivele spirituale pentru anul 2024.

Şi, oricât de pompos ar suna, da, este nevoie să avem şi astfel de obiective, dar mai ales este foarte important ca ele să poată fi realizabile, deoarece altfel sunt numai vorbe în vânt şi demagogie.

Şi mai este nevoie de ceva, de lucru constant la ele, de aceea, este bine să nu ne punem o grămadă de astfel de obiective, pe care, în câteva săptămâni să le abandonăm, pentru că ne simţim copleşiţi de ele, ci este bine să ne stabilim câteva pe care le putem realiza şi, pe măsură ce integrăm practica lor în viaţa noastră (a se citi: începem să integrăm energia şi beneficiile pe care ele ni le aduc), putem să adăugăm altele.

Este nevoie să înţelegem că tot acest proces de creştere a noastră se loveşte de Ego-ul nostru, cu cele două nivele observabile ale sale, respectiv cel mental şi cel spiritual, plus o mulţime de alte niveluri subtile, iar toate acestea, la un moment-dat, este nevoie să le identificăm, să le observăm şi să le vindecăm.

Aşadar, este nevoie să ne uităm puţin şi la provocările pe care anul ni le aduce, iar una dintre ele este cea legată de modul în care ne organizăm timpul şi activitatea şi modul în care suntem constanţi în acţiune şi, dacă ne ştim cu provocări la aceste două capitole, atunci este nevoie să fim mult mai atenţi la practica noastră spirituală, deoarece pe de o parte este nevoie să ne stabilim obiective puţine şi realizabile, iar pe de altă parte obiective care să poate fi realizate zilnic şi să nu ne consume prea mult timp, iar pe măsură ce ne realizăm această practică, pe măsură ce încep să apară schimbările, putem să creştem atât numărul de practici, cât şi timpul alocat lor.

Creşterea spirituală este nevoie să se facă cu CAP, pentru că altfel putem foarte uşor să o transformăm în ceva ce "nu a mers" şi să renunţăm foarte repede la ea, de aceea este foarte important modul în care ne gestionăm eforturile spirituale, mai ales că pe măsură ce lucrăm vibraţia noastră creşte, iar această vibraţie vine să schimbe lucruri din interiorul nostru, vine să vindece şi să ne ajute să renunţăm la tipare, iar la unele tipare unii oameni nu sunt dispuși să renunţe.

Aşa că, acum, la început de an, pentru cei care vor să înceapă o practică spirituală, pentru cei care vor să reia practica spirituală, dar şi pentru cei care o realizează de ceva timp, dar la care pare că lucrurile avansează greu, câteva întrebări pe care să ne le adresăm cu toţi, cu multă sinceritate:
1. Ce tipare va afecta practica spirituală pe care o realizăm?
2. Suntem dispuşi să renunţăm le ele?

Şi, dacă reuşim să ne dăm răspuns la aceste întrebări, suntem pe drumul cel bun, numai că este nevoie să o mai adresăm şi pe a treia, cea care ne va stabili clar motivaţia:
3. Ce dorim să obţinem prin realizarea acelei practici spirituale?

Şansele de reuşită ale oricărei activităţi în general şi a celei spirituale, în particular, ţin foarte mult de CLARITATEA pe care o avem, iar când nu o mai avem, înseamnă că este nevoie să refacem legătura cu Divinitatea, iar astăzi, cu atâta mov în mandală, să ne dedicăm o perioada consistentă din timpul nostru pentru meditaţie şi conectare cu Divinitatea.

Şi, în final, o întrebare "enervantă", dar care, prin repetare, poate deveni un impuls motivaţional: TU CE AI FĂCUT PENTRU TINE ASTĂZI?

Să creăm şi să fim cocreatorii vieţii noastre! De aceea am venit aici, în viaţa aceasta!

P.S. Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu