luni, 1 ianuarie 2024

 1.01.2024

Anul 2024 începe cu galben pe centrul mandalei, ceea ce vine să ne atragă atenţia la modul în care folosim energia acestei culori şi, pentru că la început de an, fiecare caută să-şi stabilească noi priorităţi şi lucruri asupra cărora să-şi concentreze timpul şi atenţia, galbenul vine să ne atenționeze asupra câtorva lucruri care ne vor fi de un real folos atât anul acesta, cât şi restul vieţii noastre.

În primul rând, modul în care ne gestionăm timpul şi energia. Decât să ne concentrăm pe 30 de proiecte, fiecare primind câte 3,33% din timpul şi energia noastră, mai bine ne concentrăm pe 3, fiecare primind câte 33,3%, ceea ce înseamnă şanse mai mari de realizare.

În al doilea rând, constanţa în lucru, pentru că una este să lucrăm zilnic la proiectele noastre, chiar şi câteva minute şi să rămânem în permanentă legătură cu ele şi alta este să lucrăm pe sărite, când "avem timp", a se citi "când avem chef".

Apropo de acest ultim aspect, un obstacol mare în calea realizării proiectelor noastre sunt chiar noi, mai bine zis amânarea sau procrastinarea în care intrăm şi pe care o conştientizăm mai mult sau mai puţin.

Aşa că, atunci când se instalează acest obicei al amânării şi ne este foarte dificil să ieşim din el, avem la îndemână un instrument foarte simplu care să ne scotă din această zonă, respectiv "regula celor 2 minute", în care, pentru o perioadă de timp, să lucrăm cel puţin 2 minute pe zi la proiectul nostru. 

O să spuneţi că ce sunt 2 minute? de ce nu zece sau douăzeci sau chiar mai mult? Simplu, pentru că dacă cele 2 minute sunt în fiecare zi, ele ne menţin într-un contract permanent cu proteicul nostru, pe când, dacă cele zece sau douăzeci de minute sunt din când în când, nu ne ajută acest lucru, adâncind şi mai mult obiceiul nostru de a amâna.

Nu ne împiedică nimic să lucrăm mai mult de 2 minute, pe principiul "pofta vine mâncând", dar dacă ne stabilim să facem zilnic cele 2 minute, după un timp se stabileşte un tipar subconştient de muncă constantă şi atunci avem un tipar bun pentru noi pe care îl putem folosi în orice alt proiect sau altă activitate.

În plus, trecem şi peste blocajele Ego-ului, care ne "ajută" să nu rămânem constanţi în acţiune, împingându-ne în tot felul de activităţi care nu ne folosesc, dar care ne "mănâncă" cu drag şi spor din timpul nostru.

Aşadar, să începem să aplicăm această regulă şi să ne ţinem de ea, pentru că ea poate face foarte bine diferenţa între a avea sau a nu avea succes în viaţă.

La multi ani, 2024!

Şi, în final, o întrebare "enervantă", dar care, prin repetare, poate deveni un impuls motivaţional: TU CE AI FĂCUT PENTRU TINE ASTĂZI?

Să creăm şi să fim cocreatorii vieţii noastre! De aceea am venit aici, în viaţa aceasta!

P.S. Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu