duminică, 7 iunie 2020

7.06.2020

De multe ori, ne mulţumim doar să spunem că un lucru sau altul ni s-a întâmplat datorită minţii noastre, datorită tiparelor pe care ea le tot rulează însă, din păcate, de multe ori, ne mulțumim doar să fim un spectator pasiv la tot ceea ce mintea noastră face, chiar dacă suntem "beneficiarii" direcţi al modului în care ea ne gestionează viaţa.

De aici încolo, este nevoie de o altă abordare, de un plan concret prin care să avem în vedere educarea minţii astfel încât ea să lucreze pentru noi şi nu invers.

Avem nevoie de un aliat în persoana minţii noastre, nu de un vinovat de serviciu pe care să dăm vina de fiecare dată când lucrurile nu sunt prea roze în viaţa noastră.

Aşa cum investim bani în ceva, cu scopul de a obţine un anume câştig, la un moment-dat, la fel este nevoie să investim şi în educarea minţii noastre, mai ales timp şi răbdare, pentru că nu este uşor să schimbi ceva de este acolo încă de când ne-am născut şi care poate chiar s-a accentuat pe parcurs.

După cum se poate observa din tiparul de pe centrul mandalei, rozul, adică mintea, este însoţit, de fiecare dată de către portocaliu, care înseamnă vindecarea, aşa că, în astfel de zile, ni se oferă o şansă mare să lucrăm la curăţarea şi vindecarea minţii noastre.

Spuneam mai sus că avem nevoie de un plan concret, iar acest plan este nevoie să pornească de la o cercetare, de fapt, o autoobservare, iar acest lucru se va întâmpla numai în momentul în care noi ne dorim mai mult de la noi, pentru că altfel, dacă noi considerăm că suntem bine aşa cum suntem (chiar dacă în realitate nu suntem), fiind într-o stare de autosuficienţă, nu vom dori să schimbăm nimic, considerându-ne perfecţi aşa cum suntem, fiind asemenea copacului frumos pe exterior, dar mâncat de carii pe interior, iar de tot acest lucru este răspunzător nimeni altul decât Ego-ul nostru.

Cel mai simplu lucru pe care îl putem face este să trecem pe hârtie tot ceea ce ne place şi tot ceea ce nu ne place la noi, iar apoi să detaliem, în dreptul fiecărui lucru, atât la cele care ne plac, cât şi la cele care nu ne plac, elementele care determină acest lucru. Este posibil să avem surpriza să descoperim că anumite lucruri pe care le credeam în ordine în viaţa noastră să nu fie chiar aşa, iar altele de care eram nemulţumiţi să descoperim că era doar o imagine greşită pe care ne-o făcusem noi.

Scopul acestui exerciţiu este să conștientizăm lucrurile, prin punerea lor pe hârtie, adică pe ceva din exteriorul nostru, aducându-le astfel în faţa noastră şi văzându-le şi ca pe ceva ce vine din exterior. Ajungem astfel să punem, de fapt, o oglindă în faţa noastră, o oglindă a adevărului.

Numai aşa putem să aflăm, cu adevărat, cum stăm şi ce avem de schimbat în viaţa noastră, unde este nevoie să lucrăm cu mintea noastră şi de ce tipare o avem de curățat.

Este foarte important să ne ascultăm intuiţia astăzi deoarece ea ne va trimite fix acolo unde avem de învăţat lucruri noi, unde avem de făcut schimbări, unde avem de luat informaţii.

Suntem într-o zi de vibraţie opt, cu provocare pe şapte, ceea ce înseamnă că dacă vrem să lucrăm eficient cu noi înşine, avem de lucrat pe aura noastră, până când o aducem la nivelul optim pentru noi, dobândind astfel şi curajul necesar pentru a face schimbările de care avem nevoie.

Să atenţi, în schimb la starea de comoditate, care ne îmbie la non-acţiune şi peste care putem trece printr-un exerciţiu simplu: ştiu că vreau să fac un lucru şi îmi doresc să îl fac, dar în momentul în care vreau să încep mă cuprinde brusc un sentiment de a lăsa pe altă dată, aşa că las acest sentiment să se manifeste treizeci de secunde, iar în momentul în care au trecut pur şi simplu am trecut la acţiune. Eu îi spun amânarea amânării şi funcţionează, dacă vrem.

Avem tiparul creativităţii pe mijlocul mandalei de astăzi, aşa că suntem stimulaţi să o manifestăm, indiferent de mijloacele prin care o facem. Este o modalitate foarte bună de educare a mentalului şi de direcţionare a sa pe anumite linii.

Să ne fie de folos!

P.S. Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu