marți, 20 februarie 2018

20.02.2018


Astăzi, reanalizăm, modul în care a evoluat pustnicul din noi, cât de mult a învățat să se adapteze acestei realităţi şi cât de mult a renunţat la vechile tipare. 

Chiar dacă, în această viaţă, am aderat la acest arhetip al pustnicului, mulţi dintre noi am făcut-o tocmai pentru a ne putea schimba, pentru că schimbarea se poate face doar conştientizând limitările arhetipului, urmărindu-le în fiecare zi cum ne influențează viaţa noastră şi cum ne fac să vedem lumea doar într-un anumit fel, prin prisma filtrelor mentale pe care le avem.

Pustnicul din oraş, adică cel care trăieşte printre oameni şi are acest tipar, este nevoit să înveţe să se adapteze noului mediu în care trăieşte, chiar dacă în interiorul lui ar dori să se retragă, să se ascundă de oameni, să evite cât mai mult posibil contactul cu ei. Numai că acum are de făcut exact inversul, are de învăţat relaţionarea cu cât mai mulţi oameni, are de învăţat chiar o altă religie, sau este expus la inversul a ceea ce a făcut când a trăit în pustnicie: este expus la bani şi la lucrul zilnic cu ei tocmai pentru a învăţa să-i aprecieze şi să-i iubească; este expus la situaţii în care este nevoit să înceapă să se iubească pe el însuşi; este expus la energia sexuală tocmai pentru a înţelege rolul sexualităţii în viaţa noastră şi a nu o mai considera ceva demonic.

Arhetipul pustnicului este unul care, de-a lungul timpului, a primit tot felul de tipare care, în acest moment, nu mai pot fi menţinute şi atunci, prin schimbarea fiecărui individ care a aderat la acest tipar, se schimbă tiparul însuşi. Drumul nu este nici uşor, dar nici greu. Are provocările lui şi depinde de voinţa fiecăruia. Ca în fiecare domeniu este nevoie de o masă critică de indivizi care să determine schimbarea, de o anumită cantitatea de energie care să răstoarne vechiul tipar şi s-l înlocuiască cu ceva mai apropiat de realitatea aceasta.

Aşa că dacă am început să lucrăm la schimbarea noastră şi ni se pare că lucrurile merg mai greu, să continuăm, pentru că, avem nevoie să ajungem, fiecare dintre noi, la acea masă critică de energie care să ne permită să schimbăm tiparul individual şi să ajutăm la schimbarea tiparului general. Dar şi în momentul în care am reuşit să facem acest lucru, premiul va fi pe măsură, deoarece toate acele provocări enumerate mai sus vor deveni daruri şi le vom stăpâni foarte bine.

Astăzi este şi despre mişcare, despre a pune lucrurile în mişcare, despre dorinţa noastră de a determina şi a de a schimba situaţia în care suntem. Este nevoie să înţelegem că, aşa cum punem carburant în maşina noastră pentru a putea merge, tot aşa este nevoie să punem, constant, efort şi determinare, în tot ceea ce facem, pentru a putea determina ceva. În momentul în care nu facem acest lucru înseamnă că fie nu dorim să realizăm ceva. fie nu avem o dorinţă aşa de puternică şi care să ne motiveze să ne schimbăm. Este momentul să începem să ne organizăm, să ne stabilim priorităţile şi să ne ţinem de ele.

Astăzi este şi despre rugăciune şi puterea cuvântului şi putem folosi cuvântul pentru a ne schimba. Cuvântul, susţinut de un efort constant, ne poate ajuta să ne transformăm. Afirmaţiile, oricât de puternice ar fi, este nevoie să fie rostite zilnic pentru a începe să funcţioneze.

Să fim atenţi la rezistenţele legate de bani şi la modul în care îi ţinem la distanţă de noi, în timp ce noi ne plângem că nu-i avem. Este un exemplu clar de neasumare a responsabilităţii pentru ei, lăsând problema să fie rezolvată de altcineva din exterior, repetând astfel tiparul vieţilor când trăiam în mânăstire şi nu aveam grija lor.

Să fim atenţi la minciună şi la manipulare astăzi, dar şi la neasumarea comunicării cu ceilalţi oameni!

P.S. Dacă eşti interesat(ă) de interpretarea mandalei tale personale, poţi obţine aici mai multe informaţii.

#manadaledelumina, #mandalazilei, #evolutiespirituala, #numerologie, #denoidepinde, #traiestetiviata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu