marți, 3 iulie 2018

3.07.2018


Comunicarea şi iubirea, întotdeauna merg mână în mână. Nu poţi comunica cu ceilalţi dacă nu transmiţi iubire, pentru că atunci nu faci decât să înșirui nişte cuvinte.

De fapt, succesul nostru, atunci când comunicăm, ţine foarte mult de cât de multă iubire reuşim să transmitem, de cât de mult reuşim să vorbim din Suflet.

Atunci când nu reuşim să comunicăm este din cauză că nu reuşim să ne deschidem Sufletul, iar acest lucru se datorează, în primul rând, neiubirii de Sine. Şi rămânem aşa, închişi în noi şi refuzăm să ne deschidem către ceilalţi, dar în interiorul nostru ne-am dori foarte mult ca altcineva să vină şi să ne scoată din această stare, numai că atunci când se întâmplă acest lucru, fie ne agăţăm cu disperare de acea persoană şi o sufocăm, efectiv, cu dorinţa noastră de a fi iubiţi, fie o respingem instant, pentru că vine şi ne strică toată această carapace de neiubire pe care noi ne-am creat-o în jurul nostru.

trăim într-o lume care comunică excesiv, iar acest lucru se întâmplă pentru că nu comunicăm de la nivel de Suflet, nu transmitem emoţie, ne mulţumim cu înşiruirea de cuvinte şi atunci tot ceea ce spunem se propagă precum ecoul, fără a produce efecte concrete, iar în final, dispare. Şi atunci, în inteligenţa minţii noastre, considerăm că mesajul nu a fost recepționat pentru că a fost spus de prea puține ori şi începem să-l repetăm de cât mai multe ori, doar-doar ajunge la cineva. iar ceea ce facem noi fac milioane şi milioane de alţi oameni si de aceea am ajuns la "gălăgia" de astăzi.

Ce putem face? În primul rând să ne dăm voie să comunicăm cu ceilalţi, să încetăm să-i mai judecăm, pentru că nici noi nu suntem perfecţi. Este timpul să ieşim din această iluzie a autoizolării, pe principiul că ceilalţi ne sunt inferiori. Dacă nu ne place grupul cu care relaţionăm, putem oricând adera la alt grup, putem oricând să căutăm alte persoane care să fie pe aceeaşi frecvenţă cu noi. Este nevoie să înțelegem că această carapace a autoiyolării nu face decât să ne accentueze neiubirea de Sine.

În al doilea rând, este momentul să identificăm ce anume ne ţine departe de comunicare, ce frici avem. Să le scriem pe toate pe hârtie, pentru că dacă le avem în faţă le putem conştientiza mult mai bine. Poate este nevoie să facem un curs de public speaking, ceea ce ne-ar ajuta mult mai bine să trecem peste teama de a comunica.

Soluţii avem, voinţă este nevoie să avem pentru a putea să le punem şi în practică. Putem sta în carapacea noastră, să ne punem, punga pe cap şi să ne plângem că nimeni nu ne iubeşte, sau putem să ieşim în lume, printre oameni, să învăţăm să comunicăm şi să ne deschidem mai mult.

De noi depinde ce alegem.

P.S. Dacă ai curajul să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, poţi obţine aici mai multe informaţii.

#manadaledelumina, #mandalazilei, #evolutiespirituala, #denoidepinde, #traiestetiviata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu