marți, 25 iulie 2017

25.07.2017


Vindecarea de ieri continuă şi astăzi, numai că la un alt nivel. Sufletul este cel care este în centrul atenţiei şi are nevoie de vindecare pentru că, de cele mai multe ori, este cel mai neglijat. 

Ajungem să ne intereseze de el doar atunci când ne doare sau când se somatizează în dureri la inimă. 

Cu toate că este Scânteia Divină din noi, îl neglijăm adesea şi nu suntem conştienţi că multe dintre stările pe care le avem se datorează sufletului, mai bine spus gradului său de curăţenie.

Am fost învăţaţi să nu ne preocupăm prea mult de sentimente, de emoţie, deşi fiecare dintre noi, oricât de mult le neglijează, în final tot la ele ajunge. pentru că, în final, suntem oameni şi nu roboţi.

Astăzi, Universul sprijină vindecarea sufletului, semn că doreşte să ne facă mult mai conştienţi de ceea ce a pus în noi, de darul pe care ni L-a dat. Este momentul ca şi noi să răspundem la acest demers cu acţiuni concrete prin care să avem mai multă grijă de Sufletul nostru, prin care să-l curăţim mai des, să ascultăm de el şi să lucrăm împreună cu el.

Este, totodată un bun prilej pentru o schimbare de macaz, pentru că, în acestă lume agitată, iubirea este hăituită şi forţată să se ascundă cât mai adânc, la suprafaţă dorindu-se parcă să iasă cele mai negre sentimente ale noastre, toate fricile şi neiertările, de aceea astăzi putem alege să mergem pe un drum care numai uşor nu este, dar care, la final, ne va aduce satisfacţii enorme. Este momentul să alegem să manifestă iubirea cât mai des cu putinţă, iar dacă vor mai apărea situaţii tensionate să le primim ca pe nişte învăţători care ne arată locurile în care mai avem de lucrat cu noi.

Să facem un exerciţiu şi să ne străduim să dăm cât mai multă iubire, în primul rând nouă, apoi celor din preajma noastră şi să continuăm cu toate situaţiile pe care le întâlnim astăzi. Numai aşa vom putea observa ce se întâmplă atunci când, în loc să răspundem la violenţă (verbală sau fizică) cu violenţă, vom alege să manifestăm iubirea lăsându-i pe ceilalţi în off-side.

Se spune că avem o viaţă şi trebuie să o trăim, dar contează mai ales modul în care o trăim. Putem alege să o facem frumoasă şi să manifestăm iubirea, să înţelegem iubirea, să înţelegem cum lucrează ea până la cele mai profunde niveluri, să înţelegem modul în care ne ajută să evoluăm şi cum ne ajută să ne vindecăm, pentru că iubirea este peste tot, numai noi alegem dacă vrem sau nu să o vedem şi să o manifestăm.

Putem să ne lamentăm cât vrem să lumea a ajuns unde a ajuns. Însă schimbarea ei se va face individ cu individ. Un bec aprins în noapte nu îi luminează pe toţi, dar aduce în fiecare dorinţa de a-şi aprinde propriul bec. 

Să fim, aşadar, becuri în noapte care, prin frumuseţea şi lumina lor, să impulsioneze aprinderea şi a altor becuri! Să fim iubire şi să manifestăm iubire! Nu este uşor, dar nici imposibil.

De noi depinde cum va fi lumea în următorii ani. Eu, astăzi, aleg iubirea. Cine doreşte să mai aprindă becul în noapte?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu