marți, 4 iulie 2017

4.07.2017


Astăzi este despre muncă, dar este vorba despre munca făcută cu pasiune, cea care ne defineşte pe noi şi care ne ajută să evoluăm, cea din care avem de învăţat şi pe care nu o considerăm niciodată o corvoadă, pe care o facem şi douăsprezece ore pe zi fără să fim obosiţi, fără să ne simţim stresaţi.

Am fost învăţaţi, dar şi noi am perpetuat acest tipar, să muncim pentru a câştiga bani, fără a ne gândi prea mult la pasiunea cu care facem munca respectivă. Numai că, în ultima perioadă lucrurile nu mai stau aşa, în sensul că din ce în ce mai mulţi oameni au început să se simtă stingheri la propriul loc de muncă şi să caute să facă ceva pe placul sufletului lor. Am început să facem diferenţa între ce aduce bani şi ce aduce bucurie sufletească. 

Acesta este primul pas, conştientizarea faptului că nu se simţim fericiţi acolo unde, zilnic, petrecem cel puţin o treime din viaţa noastră. Şi, la această conştientizare, Universul ne răspunde cu soluţii, cu idei, cu îndrumări, cu sfaturi. important este ce anume facem noi cu ele? Le urmăm sau ne uităm la ele ca la ceva de departe şi pe care nu-l vom atinge niciodată?

Un motto spunea odată că "Viaţa nostră începe dincolo de zona noastră de confort" şi este adevărat. Însă întrebarea este, de ce anume avem nevoie pentru a trece dincolo de zona de confort? Ce ne poate determina să renunţăm la ceea ce făcusem până atunci pentru a face ceea ce ne place? Cât de mult ne lăsăm cu adevărat în voia Universului? Cât de mult dorim să fim fericiţi făcând ceea ce ne place cu adevărat? Cât de mult ne asumăm acest lucru în faţa noastră şi a celorlalţi? Cât de mult ne iubim pe noi înşine pentru a ne face această bucurie?

Am putea să enumerăm o sută de motive pentru care nu putem renunţa la ceea ce facem pentru a face ceea ce ne place. Dar ar fi timpul să ne şi asumăm această decizie şi să nu mai aruncăm vina pe ceilalţi: "... pentru copii stau la serviciul acela, să termine şi ei facultăţile", "nu mă lasă soţul să încep eu o afacere proprie" şi exemplele pot continua.

Astăzi este şi despre rugăciune, pe care o putem utiliza pentru a calma mentalul care are tendinţa de a pleca pe coclauri. Ar fi bine să ne urmărim cât de cât gândurile şi să dăm la o parte toate tentativele de scenarii pe care doreşte să le facă mintea noastră.

Atenţie la situaţiile tensionate şi la nervi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu