miercuri, 5 iulie 2017

5.07.2017


"Ieşi, copile cu părul bălai afară şi râde la soare ...", scria Ion Creangă în Amintiri din copilărie.

Indiferent că mai suntem copil sau nu, copilul interior tot există. Şi poate, astăzi, este momentul să ne jucăm cu el, să ne reîntoarcem la perioada copilăriei şi să aducem de acolo acea bucurie pe care o aveam atunci. Atunci când nu aveam griji, atunci când nu ne gândeam la ziua de mâine, ci trăiam în prezent, atunci când supărarea după o ceartă cu prietenii dura doar cinci minute, atunci când sufletul ne râdea mereu de bucurie, atunci când ...

Nu mai trăim vremurile de atunci, însă putem găsi în acele amintiri reţeta bucuriei, a veseliei sufletului, pe care, se pare, le-am "aruncat" repede atunci când ne-am hotărât să devenim oameni maturi. 

În graba noastră spre maturizare am ales să uităm de toate aceste "copilării" care nu mai erau potrivite pentru noul nostru statut de oamenii maturi, însă, odată cu ele am îngropat şi bucuria interioară, i-am spus într-un fel să se potolească şi să devină serioasă, pentru că oamenii maturii sunt serioşi. Şi bucuria interioară ne-a ascultat şi s-a dat la o parte, s-a retras pentru a nu ne împiedica nouă procesul maturizării. Însă ea nu a dispărut niciodată, ci stă acolo cuminte şi ne aşteptă să o redescoperim, aşteaptă să-şi reia rolul de balsam al sufletului nostru.

Astăzi este o zi cu multă vindecare, dar şi o zi cu multă bucurie, bineînţeles dacă dorim să o vedem aşa şi, în măsura în care reuşim să trecem peste mental, putem aduce la suprafaţă copilul din noi, ne putem da voie să ne bucurăm, să simţim fericirea în sufletul nostru. 

Aşa ca dacă astăzi avem chef să facem ceva ce nu am mai făcut de mult timp, ar fi bine să ne ascultăm sufletul şi să nu stăm să punem prea mult în balanţă ce o să zică unul sau altul. Să ne dăm voie să jucăm Şotronul, să ne dăm cu rolele, să ne urcăm în pom, dacă asta ne face plăcere sau poate chiar să sărim coarda sau să alergăm pur şi simplu prin pădurile sau pe dealurile copilăriei.

Să scoatem la suprafaţă artistul din noi, să pictăm, să desenăm, să traforăm, să împletim hârtie, să modelăm plastilină să ...

Să dăm voie bucuriei să ne cuprindă şi să lăsăm această stare să ne însoţească mereu pentru tot restul vieţii noastre, pentru că viaţa înseamnă bucurie, indiferent de părerea unora sau altora.

De noi depinde dacă suntem bucuroşi sau nu.


#manadaledelumina, #evolutiespirituala, #numerologie, #denoidepinde

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu