duminică, 31 mai 2020

31.05.2020

Sfârşitul de primăvară şi începutul de vară ne aduc două mandale de foc (cea de astăzi şi cea de mâine) care, conform Înţelepciunii Universului de a nu pune toate ouăle într-un singur coş, sunt temperate de alte configuraţii energetice, tocmai pentru a folosi acest "foc" într-o manieră echilibrată, dar şi pentru noastră spirituală.

Suntem într-o zi cu provocare, dar şi cu vibraţie pe patru, ceea ce aduce, în prim-plan, înţelepciunea pe care am dobândit-o până în prezent, fiindu-ne testat modul în care reuşim să o folosim şi să luăm decizii pe baza ei.

Aşa că astăzi, chiar dacă este duminică este un bun moment să ne punem mânuşile în mâini şi să învăţăm să stăpânim "focul", iar acest lucru se poate face numai lucrând cu el, folosindu-i energia mai degrabă pentru a crea, decât pentru a distruge. Numai armonizându-ne cu această energie putem să ieşim din această schemă de teamă faţă de puterea acestei energii, pentru că motivul pentru care mulţi dintre noi au reţineri în a lucra cu focul este tocmai teama de a nu se "arde", fără a lua în consideraţie că există o multitudine de modalităţi prin care se pot proteja de efectele sale negative.

Trecând din zona filozofică în cea concretă, în astfel de zile cu roşu pe centrul mandalei, avem mai multă vitalitate, care se traduce prin mai multă forţă, ceea ce ne permite să realizăm mai multe lucruri, să demarăm mult mai uşor şi să trecem mai uşor peste fricile care ne blocau momentul startului. Prin analogie, este asemenea paharului de băutură care ne adoarme din simţuri şi care ne facem să fim mult mai curajoşi. De aceea, unele persoane recurg la această metodă atunci când au nevoie de mai mult curaj în viaţa lor. Problema este atunci când devin dependenţi de această metodă şi ajungă să fie dependenţi de alcool, pentru că nu au ştiut sau nu au vrut să-şi dezvolte curajul interior şi prin alte metode decât prin alcool.

Odată depăşit acest prim prag, intervine înţelepciune sau nu, pentru că este foarte important ce facem de aici înainte şi cât de mult dăm drumul acestei energii pe care roşul ne-o aduce, să ne conducă sau cât de mult reuşim să o conducem noi pe ea.  Să nu uităm că roşul, prin forţa pe care ne-o dă, mai ales dacă nu reuşim să îi stăpânim energia, ne poate da stări de nervozitate, care pot să ajungă până la violenţă.

Aşa că astăzi ne putem folosi de această energie pe care Universul ne-o trimite, pentru a lua decizii curajoase, decizii pe care le-am tot amânat, pentru a demara activităţi sau a le planifica, mai ales dacă nu am găsit "timpul" (a se citi curajul) să o facem până acum acum, dar cu o condiţie de bază, aceea să ne introspectăm pentru a ne asculta intuiţia, modul prin care Universul comunică cu noi şi ne transmite ghidarea Sa.

Da, de multe ori, prin intuiţie, ni se cere să facem un pas sau mai mulţi, la un anumit moment-dat, moment care nouă ni se pare total greșit, însă dacă îl/îi facem putem avea rezultate la care nici nu ne gândisem, pentru că Universul ştia mai bine ce o să se întâmple. Aşa că, dacă dintr-o dată simţim în interiorul nostru curajul de face ceva, iar acest curaj l-am primit prin intuiţie, să-i dăm curs!

Este nevoie să discutăm şi de cealaltă latură a roşului, şi anume energie sexuală şi oricât de pudici am fi, dacă o ignorăm, vom avea mult de suferit, pentru că, de fapt, nu dăm curs misiunii pentru care am venit aici, mai ales cei care au mult roşu în mandală. Nu înseamnă să avem o sută de parteneri sau să ne apucăm de făcut filme XXX (deşi sunt şi altfel de persoane), ci înseamnă, mai degrabă, să scăpăm, în primul rând, de toate tiparele limitative legate de viaţa sexuală, mai ales că la acest popor există încă un egregor destul energetic de puternic în privinţa pudicității, egregor care a început să capete valenţe negative, iar mulţi care aderă la el, atât femei cât şi bărbaţi, ajung să trăiască cu frustrări de natură sexuală şi, din păcate, ajung să dezvolte şi boli genitale.

Mai pe româneşte, aceste frustrări apar din cauza faptului că în interiorul lor, au o dorinţă sexuală puternică, dar pe care şi-o reprimă pe diferite considerente şi această energie se tot acumulează, fiind nevoie să "iasă" pe undeva, iar acest undeva înseamnă, adesea, nervozitate manifestată prin violenţă verbală şi/sau fizică, prin activităţi dezechilibrate de natură sexuală (gen perversiuni sexuale, deoarece sexul normal nu pare să îi ajute să consume acea energie într-un ritm rapid) sau prin boli.

Aplicând înţelepciune la modul în care gestionăm această energie sexuală, cred că în primul rând este nevoie să fim cinstiți cu noi şi să recunoaştem că avem nevoie şi de o viaţă sexuală, să aducem la suprafaţă această nevoie, prin asumarea ei, evitând astfel ascunderea ei şi, mai ales dacă avem un partener(ă) de viaţă să avem o discuţie deschisă şi normală despre acest aspect. Următorul pas firesc este folosirea tehnicilor de transmutare, de Tantra, dar pentru acest lucru este nevoie să studiem, însă rezultatele vor fi peste ceea ce ne putem imagina noi în acest moment.

Iar dacă, aplicând înțelepciunea în toate cazurile de mai sus, încă mai avem această energie în interiorul nostru, o oră de mişcare fizică ne poate ajuta să o domolim şi să o transformăm în ceva folositor nouă.

În concluzie, tot ceea ce avem de făcut este să învăţăm până unde să lăsăm această energie să ne conducă şi de unde este nevoie să o conducem noi pe ea pentru a o putea folosi spre evoluţia noastră. Noi suntem cei care punem "lemnele" pe foc, controlându-i astfel forţa, cu condiţia să şi vrem acest lucru, altfel ne putem "arde".

Să avem în vedere că ceea ce învăţăm astăzi, ne va folosi mult mai bine mâine, când tot roşu vom avea pe centrul mandalei.

Să ne fie de folos!

P.S. Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu