sâmbătă, 11 august 2018

11.08.2018


Astăzi este despre comunicare în general şi despre cea verbală în special, pentru că dacă atunci când comunicăm indirect, prin ceea ce creăm, suntem undeva mai retraşi, în linişte, cu gândurile şi trăirile noastre, în ceea ce priveşte comunicarea directă este nevoie de mult curaj pentru a o realiza, pentru că, spre deosebire de cealaltă, aceasta înseamnă să stăm faţă în faţă cu ceilalţi, să ne adaptăm ceea ce avem de spus, la cei din faţa noastră şi la mediul în care suntem, dacă dorim să fim înţeleşi.

De multe ori, în comunicarea directă, fie ea un discurs sau un curs, este nevoie să ţinem cont de audienţa din faţa noastră, chiar dacă noi aveam ceva pregătit dinainte. Tocmai această adaptare face diferenţa între cei care doar transmit o informaţie şi cai care comunică, care dau voie şi audienţei să se exprime, să se implice în procesul de comunicare, pentru că un proces real de comunicare se manifestă în ambele sensuri.

Astăzi, în mod special, datorită provocării zilei, aceea de a ne pune viaţa în ordine şi a de a-i da un sens, comunicarea este mult mai importantă, pentru că ne oferă posibilitatea de a ne elibera de lucrurile pe care nu le-am spus şi astăzi primim imboldul de a o face. Cu cât a trecut mai mult timp din momentul în care nu le-am spus, cu atât ni se par mai greu de spus, pentru că le-am acoperit cu multe temeri şi scenarii de genul "ce s-ar întâmpla dacă aş deschide discuţia despre ... ?". Nu am deschis discuţia atunci când era momentul şi, încet, încet, am acumulat frustrări, iar astăzi suntem provocaţi să spargem "buboiul". Întrebarea este, avem sau nu avem curaj să facem acest lucru?

Pe o parte, iubirea de pe nivelul doi ne cheamă la eliberare Sufletului de povară, ne cheamă la respect şi iubire de Sine, la regăsirea curajului şi a bucuriei interioare, pe care le putem dobândi din trecerea peste acest prag interior. Pe de altă parte ne oferă înţelepciunea să spunem lucrurile într-o manieră fermă, dar cu calm şi compasiune, atât pentru noi, cât şi pentru cel sau cei care recepţionează mesajul.

Este nevoie să ne eliberăm, dar o putem face şi spunând cu iubire ceea ce avem de spus.

Cu toate că nu este pe mijlocul mandalei, avem destul de mult galben astăzi, iar acest lucru ne aduce şi multă acţiune, concretizări, materializări. 

Să ne regăsim iubirea de Sine care să ne motiveze să facem lucruri şi pentru noi. Nu este nevoie să începem cu multe, pentru că ne-am putea "speria" 😀, dar este nevoie ca ceea ce începem astăzi să devină o permanenţă pentru noi.

Să fim atenţi şi la intuiţie şi la imboldurile pe care ni le transmite!

P.S. Dacă ai curajul să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii.

#manadaledelumina, #mandalazilei, #evolutiespirituala, #denoidepinde, #traiestetiviata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu