miercuri, 26 decembrie 2018

26.12.2018


Dacă ieri vorbeam despre frici și despre trecutul peste ele, astăzi vorbim de iubire în general și de cea de Sine, în special, ca modalitatea prin care să ne manifestăm curajul, pentru că atunci când avem curajul să facem ceva, de fapt, în spatele acestui curaj se găsește o motivație, ea fiind declanșatoarea acțiunii.

De cele mai multe ori, din păcate, este nevoie să ajungem până în ultima clipă, când nu mai putem amâna acțiunea și numai atunci începem să ne mișcăm, să facem ceva, deși timp a fost destul la dispoziție. Ceea ce a lipsit a fost, de fapt, iubirea de Sine, care să aducă motivația necesară acțiunii.

Se întâmplă, adesea, ca această motivație să existe, dar sursa ei o reprezintă acțiunile pe care le facem pentru ceilalți, iar în acele moment, ca prin minune, putem muta și munții din loc, niciun obstacol nu ni se pare prea greu, găsim repede soluții la orice provocare pe care o întâlnim. Numai că, din păcate, atunci când vine vorba de noi înșine, tot ca prin minune, uităm să facem toate acestea, rămânând într-o amăgitoare blazare, ajungând chiar să renunțăm atunci când lucrurile devin un pic mai dificile pentru noi.

Iubirea de Sine nu se învață ușor, mai ales atunci când, vieți la rândul, am învățat că iubirea de Sine este mândrie, atâta timp cât ne-am creat tipare de a-i servi pe alții și de a ne crea o falsă bucurie din mulțumirea celor pe care îi serveam, fără a face nimic concret pentru noi. 

Este nevoie să coborâm în interiorul Sinelui nostru și să distrugem aceste tipare, coroborat cu realizarea, zilnică, de lucruri și pentru noi, acele lucruri care să ne aducă bucurie.
Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide.” se spune în Evanghelia după Matei, capitolul 7. Să cerem să înțelegem ce anume ne blochează în manifestarea iubirii de Sine, pentru  înlătura mult mai ușor toate aceste tipare și blocaje.
Triunghiurile de mov, formate aproape de vârful mandalei ne cheamă la meditație, la introspecție, la ascultarea intuiției.

Fiecare dintre noi avem un vis sau mai multe. Chiar dacă acum avem un alt job nu înseamnă că nu ne putem ocupa și de visurile noastre, însă este foarte important să ajungem să facem un obicei din a lucra la ele, chiar și o oră pe zi. Numai așa vom forma noi tipare și vom reuși să le înlocuim pe cele vechi.

Dar, pentru a se putea întâmpla aceste lucru este nevoie să începem, să demarăm, că concretizăm noi singuri, pentru că nimeni altcineva nu o va putea face în locul nostru și să ne păstrăm ritmul și motivația, mai ales atunci când, din exterior, vor veni tot felul de provocări care să ne deturneze de la visul nostru, iar acest vis este asemenea unui copil, are nevoie să fie îngrijit, educat, hrănit, pentru a se putea dezvolta și pentru a putea da roade, la un moment-dat.

Să ne regăsim iubirea de Sine și să avem grijă de visul nostru, pentru a avea o motivație puternică în viață! 

De noi depinde!

P.S. Dacă ai curajul să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii.

#manadaledelumina, #mandalazilei, #evolutiespirituala, #denoidepinde, #traiestetiviata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu