duminică, 2 decembrie 2018

1.12.1918


România s-a ”născut” sub semnul comunicării, al cuvintelor, al adevărului, al iubirii, al muncii.

Este o mandală destul de încărcată și, acum, la 100 de ani de la ”naștere” putem privi retrospectiv modul în care noi, ca națiune, am evoluat pornind de la această mandală.

Turcoazul din centrul mandalei ne cheamă la dialog, la cooperare, la comunicare, la a spune lucrurilor pe nume, nu a le ține ascunse. Romburile separate de turcoaz ne dau atenționări legate de minciună și manipulare.

Cel de al doilea nivel este iubirea, atât față de ceilalți, cât mai ales față de noi înșine, iar la acest capitol, al iubirii de Sine, mai avem multe învățat, pentru că, de-a lungul anilor, ne-am lăsat pe noi în favoarea altora, a contat mai puțin ceea ce am vrut noi și ne-am, uitat mai mult la ceea ce au vrut alții.

Avem provocarea lui unu din ziua nașterii, ceea ce ce ne cheamă să ne ascultăm mai mult Sufletul, să avem grijă de el, să-i dăm voie să se manifeste. Totodată, avem provocarea lui trei, prin prisma lunii decembrie (1+2=3), iar acest lucru ne aduce provocarea de a ne menține mintea pozitivă, ceea ce ne face ca, de multe ori, să cădem în zona minții negative, unde avem pesimismul, deznădejdea, gândurile negative etc. De asemenea, căderea în mintea negativă ne face să intrăm cu ușurință sub alții, să ne desconsiderăm și să ne subpoziționăm. Acest lucru, coroborat cu o iubire de Sine scăzută ne face să stăm mult timp în astfel de relații în care noi, ca țară, avem de pierdut prin faptul că nu ne expunem punctul de vedere, că nu ne expunem voința noastră.

Tot legat de mental, să fim atenți la scenariile mentale care se fac și la modul în care aceste scenarii ne consumă din energia zilnică. (a se vedea posturile TV, mai ales cele de știri, care nu fac altceva decât să creeze și să alimenteze tot felul de scenarii). Tot mentalul este cel care ne împiedică să ne ascultăm intuiția.

Vibrația zilei, la data Unirii, a fost cinci, ceea ce ne aduce echilibru, iar un prim aspect în care îl putem manifesta este cel Suflet-minte, pentru a putea crea o relație armonioasă între cele două elemente. Realizarea și menținerea acestui echilibru ne poate expune, la un moment-dat, să devenim un exemplu pentru ceilalți.

Tot cinci este și numărul învățătorului, de aceea o bună bucată de timp în țara noastră veneau să învețe mulți studenți din alte țări. 

În colțurile celui de al doilea nivel avem portocaliul, care ne dă provocări pe agresivitate, pe care este nevoie să învățăm să o domolim. Pentru că avem mult roșu în mandală, este necesar un control riguros al energiei sexuale, tocmai pentru a evita acumularea ei și astfel să se amplifice și mai mult nivelul de agresivitate. Dacă ar fi fost mandala unei persoane, am fi spus că are o formă de protecție personală prin sexualitate, dar fiind vorba despre o națiune, acea formă de protecție are, mai degrabă, în vedere, modul cum gestionăm această energie sexuală la nivel de țară, prin educație și măsuri concrete (inclusiv legalizarea prostituției).

Combinația albastru-roșu ne aduce multă instabilitate, nestatornicie, schimbări bruște de stări, senzația de neseriozitate, fiind nevoie să menținem echilibrul în acest sens.

Nivelul trei de galben ne aduce multă muncă, dar și potențial de bani, cu condiția să ne organizăm activitățile pe care dorim să le realizăm și să ne ținem de această organizare.

O altă provocare pe care o avem este cea legată de religie, de modul în care o privim, cum ne raportăm la ea. De asemenea este nevoie să facem pace și cu Dumnezeu și să ne acceptăm misiunea.

Toate aceste elemente despre care am vorbit mai sus ne influențează și pe noi la nivel de indivizi, la nivel de egregor național, așa că dacă dorim să facem o schimbare este nevoie să începem cu noi înșine și, în momentul în care vom atinge masa critică, vom reuși să producem schimbări și salturi evolutive.

Depinde de fiecare dintre noi ce face ...

La multi ani, România! Așteptăm și cealaltă bucată de țară să revină la paria-mamă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu