miercuri, 18 martie 2020

Credinţa noastră cea de toate zilele ...



... ne este testată în această perioadă. 

Dacă încă mai suntem conectaţi cu fluxul de ştiri privind virusul, poate ar fi bine să mai facem o pauză, mai ales că virusul nu pleacă nicăieri, iar acest lucru se întâmplă pentru că încă nu şi-a terminat misiunea, iar aceasta este una cât se poate de clară - să arate modul în care credinţa noastră în Dumnezeu este una reală şi profundă sau este una de care am uitat încă de la primele ştiri, fiind înlocuită cu frica. 

De ce frica? Pentru că este sentimentul pe care mentalul nostru ştie să-l inducă cel mai bine. De ce o face? Pentru a nu pierde controlul, deoarece în momentul în care ne raportăm la Dumnezeu, în momentul în care alegem să comunicăm cu el, de fapt noi supunem mentalul nostru Voii Divine, iar aceste lucru îl sperie deoarece era obişnuit să deţină controlul.

Aşa că, dacă simţim ca în această perioadă să comunicăm mai mult cu El , putem să o facem, pentru că nimeni şi nimic din exterior nu ne poate împiedica, decât propriile noastre convingeri şi tipare. Să ne concentrăm mai mult pe rugăciune, nu neapărat una formală, ci poate la fel de bine una spusă cu cuvintele noastre, dar să fie spusă sincer.

De fapt, noi acest lucru am pierdut, iar acum suntem provocaţi să redescoperim, anume sinceritatea în relaţia cu Dumnezeu, deoarece atunci când ea există intrăm, de fapt, într-o comuniune puternică cu El, scăpând astfel de orice sentiment de frică, de separare.

De fapt, principalul sentiment de care scăpăm este cel de frică de moarte, el fiind apanajul Ego-ului nostru care, astfel simte că dispare. Din păcate, multe dintre acţiunile noastre, din această perioadă, au la bază frica de moarte, din cauza acestei frici acţionând haotic şi fără noimă, coborând la nivelul instinctelor şi acţionând dominaţi de ele.

De aceea testul din perioada aceasta este pe credinţa în Dumnezeu, pentru că numai prin credinţă vom reuşi să ne ridicăm din acea zonă a instinctelor şi să revenim în zona conştiinţei, o zona care este mult mai apropiată de Dumnezeu, o zonă în care Dumnezeu ne este prieten şi partener de drum, nu o zeitate de care să ne temem. 

Ne-am bătut prea mult cu pumnul în piept că noi credem în Dumnezeu, de parcă aveam nevoie de confirmarea celorlalţi, încât acum a venit momentul să o demonstrăm. "Cred, Doamne, și mărturisesc ...", rugăciunea ce se spune înainte de Sfânta Împărtăşanie, precum şi "Cred într-unul Dumnezeu, Tatăl, Atotțiitorul, ..." primul vers din Crez, au fost afirmate de atât de multe ori încât a venit timpul să şi demonstrăm acest lucru. Cum?

Pur şi simplu având încredere că Dumnezeu, care ne-a dat acest test cu un scop, ne va ajuta să trecem peste el, numai că acum vrea şi acţiuni concrete din partea noastră, nu doar să repetăm mecanic o rugăciune sau mai multe, vrea să ne deschidem Sufletul, cel pe care ni L-a dat să ne fie de folos în misiunea noastră şi pe care îl murdărim, îl terfelim prin acţiunile noastre, în loc să-i aducem mai multă bucurie făcând lucrurile care ne plac mai mult, învăţând să fim fericiţi şi să ne menţinem această stare de fericire, deoarece atunci când noi suntem fericiţi, Sufletul nostru este fericit şi Dumnezeu, cel care ne-a dat acest Suflet este, la rândul Său, fericit.

Da, suntem provocaţi să ieşim din starea de întristare, de deznădejde şi să ne conectăm cu Planul Divin, să ne luăm astfel locul pe care Dumnezeu ni L-a dat în acest Plan al Său, însă vom putea face acest lucru numai cu bucurie, cu credinţă adevărată, iar credinţa adevărată se trăieşte, nu se afirmă.

Şi dacă este nevoie să ne rugăm mai mult în această perioadă este tot din cauză că am uitat să facem acest lucru, am uitat să ne mai raportăm la lucrurile care, odată, erau ceva normal, cum ar fi vibraţiile ridicate ale icoanelor şi moaştelor de Sfinţi, faptul că argintul a fost folosit de secole în biserică tocmai pentru că viruşii şi bacteriile nu suportă vibraţia sa, ca să nu mai vorbim de efectul vibrațiilor care sunt produse de clopotele bisericilor. Din păcate, în goana după dezvoltarea minţii am uitat de aceste lucruri, iar acum ne vedem în situația de a ne întoarce, din nou la ele. 

Încet-încet ne vom întoarce la ele, pentru că şi ele îşi au rolul lor în viaţa noastră, oricât de multe glume sau mişto-uri am făcut pe seama lor. Situaţia actuală ne va forţa să o facem, pentru ca, la final, să înţelegem că da, de fapt noi ne depărtasem mult de Dumnezeu negând toate posturile prin care El era prezent în viaţa noastră.

Nu ştima de ce toată ziua m-a urmărit această dorinţă de a scrie această mandală, cu toate că ştiu că mulţi nu vor fi de acord cu mine şi gândurile lor la adresa mea nu vor fi din cele mai plăcute, dar uitându-mă pe mandala de astăzi, am înţeles. Mandala de astăzi are pe centrul ei tiparul "pustnicului", iar cei care manifestă acest tipar în viaţa acesta, o fac tocmai pentru că Dumnezeu vrea să vadă cum se manifestă ei acum când sunt "liberi", adică nu mai sunt într-o mânăstire sau nu mai sunt în pustnicie, unde aveau de dus un canon şi unde rugăciunea zilnică era parte a programului zilnic. Acum, când aceste persoane fac lucruri total opuse faţă de ceea ce făceau în acele vieţi, se vede cu adevărat cât este de reală credinţa lor în Dumnezeu.

Aşa că, dacă vrem să ne fie mai bine în această perioadă, răspunsul este întoarcerea la Dumnezeu, la comunicarea cu El, iar acest lucru ne va ajuta să ne liniştim şi să înţelegem ce avem de făcut. 

Lecţia este atât una globală, cât şi una individuală. Să căutăm să învăţăm cât mai multe din ea şi ne va fi bine.

Să nu uităm un lucru: dacă Dumnezeu vroia să scape de noi, o putea face într-o secundă, iar dacă încă mai trăim înseamnă că mai avem lucruri de învăţat. Să ne deschidem, aşadar, în faţa informaţiilor pe care ni le trimite şi să le dăm voie să ajungă în Sufletul nostru, acolo unde vor face sens pentru noi.

Să ne fie de folos!

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/woman-praying-believing-god-person-571715/ 

P.S. Pentru cei care nu ați văzut filmuleţul de ieri, cu Părintele Pimen, de la Schitul Lacu - Athos, vă recomand să o faceţi. Îl găsiţi în postarea de ieri.

P.S. Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii. 
 
#manadaledelumina#mandalazilei#evolutiespirituala#denoidepinde#traiestetiviata,
#numerologiaKundalini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu