luni, 18 iunie 2018

18.06.2018


Astăzi avem ca preocupare înțelegerea rolului materialului în viaţa noastră. La prima vedere ar putea părea o banalitate, dar în realitate, pentru mulţi dintre noi, este un mister.

Primul contact pe care îl avem cu materialul vieţii acesteia este chiar trupul nostru, vehiculul nostru în lumea aceasta, cel care ne ajută să ne realizăm misiunea şi, aşa cum avem grijă de autoturismul nostru să fie curat, să fie reparat la timp, să îi schimbăm uleiul atunci când este nevoie, să-l alimentăm cu combustibil etc., la fel este bine să avem grijă şi de trupul nostru.

Următorul contact cu materialul este atunci când ne hrănim, pentru că trupul nostru are nevoie de hrană pentru a putea funcționa, iar noi avem misiunea să i-o procurăm.

Pe măsură ce creştem descoperim mişcarea, efortul fizic, munca şi, bineînţeles, banii. Toate acestea sunt aspecte ale materialului cu care ne confruntăm în viaţa de zi cu zi. Şi, o perioadă de timp, ne înţelegem bine cu ele, numai că, în interiorul nostru începem să simţim că mai este şi altceva, care nu poate fi explicat. Şi uite aşa, treptat, începem să ne trezim, iar un prim efect al trezirii noastre este chiar relaţia cu materialul.

Am trăit multe vieţi de pustnici care şi-au lăsat tipare adânci asupra Sinelui nostru, mai ales în privinţa materialului, iar acum, suntem chemaţi să conştientizăm şi să îndepărtăm aceste tipare de la nivelul subconştientului, pentru a ne putea elibera şi pentru a ne trăi viaţa aceasta cât mai frumos posibil. 

Trăim, de altfel, într-o perioadă în care este exacerbat rolul materialului în viaţa omului, dar acest lucru este permis tocmai pentru a ne putea elibera de tiparele de la nivel de Sine, pentru că atunci când vedem că, în jurul nostru, toţi au diverse lucruri materiale şi le obţin prin eforturi normale, este firesc să ne întrebăm de ce oare noi nu reuşim? Iar din acel moment vom începe să căutăm, chiar dacă nu ştim unde. Iar ca noi, sunt mulţi alţii, iar acum a venit momentul să aducem la suprafaţă aceste tipare şi să le punem în lumină, iar pe măsură că ne eliberăm de ele, în momentul în care atingem masa critică, întreaga omenire este pregătită să mai facă încă un pas în evoluţia sa.

Toată configuraţia mandalei de astăzi se întâmplă într-o zi în care avem, din nou, ca principală motivaţie iubirea de Sine, pentru că simţim că este momentul în care să ieşim din tiparele care ne ţineau departe de partea materială a vieţii şi să ne asumăm, astfel, toate darurile pe care Universul ni le-a pregătit.

Este timpul să înțelegem că munca este cea prin care creăm, prin care transformăm energia în ceva folositor atât nouă, cât şi celorlalţi şi să este nevoie să ne-o organizăm cât mai bine. De asemenea este momentul să înţelegem că banii sunt o parte a vieţii noastre, o energie care circulă şi care vine să ne recompenseze pentru munca pe care o facem, dar mai ales pentru munca interioară pe care o ducem.

Suntem creatori ai vieţii noastre şi Universul se aşteaptă să ne acceptăm acest rol, să-l jucăm cât mai bine. De aceea, ne provoacă să cerem lucrurile de care avem nevoie pentru a ne realiza misiunea. Am putea, la fel de bine să spunem să "... ştie Dumnezeu de ce avem nevoie", dar nu este chiar aşa, pentru că, în acest moment, este să avem de zece lucruri diferite, pornind de la cele banele până la cele mai complexe, iar dacă noi le prioritizăm indicăm, de fapt, Universului ordinea în care le dorim şi Îi confirmăm şi faptul că ne-am asumat rolul de Creator. 

Aşa că puterea de rugăciune pe care o aduce mandala de astăzi ne ajută, de fapt, să cerem ceea ce avem nevoie pentru viaţa şi misiunea noastră. Însă contează foarte mult modul în care cerem, în care ne raportăm la ceea ce cerem. Una este să cerem pur şi simplu, când, în spatele aceste cereri este nevoia noastră, este lipsa pe care o experimentăm şi alta este să mulţumim pentru lucrurile pe care le avem deja, chiar dacă nu le avem, pentru că astfel reuşim să activăm energia recunoştinţei, recunoştinţă care se poate transforma în credinţă adevărată.

Astăzi este posibil să iasă la suprafaţă pustnicul din noi cu toate tiparele de rigoare, de aceea ar fi bine să ne urmărim modul în care ne raportăm la viaţa de zi cu zi, la ceea ce respingem, la bucuriile pe care nu vrem să ni le facem, la modul în care gândim relativ la bani. Putem alege să rămânem în ele, dar putem alege să le conştientizăm şi să ne organizăm pentru a putea lucra la ele.

Să căutăm să trecem peste comoditate astăzi, pentru că, în realitate, ea nu este decât refuzul nostru de a colabora cu lumea materială, refuzul de a ne asuma rolul de Creator.


P.S. Dacă ai curajul să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, poţi obţine aici mai multe informaţii.

#manadaledelumina, #mandalazilei, #evolutiespirituala, #denoidepinde, #traiestetiviata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu