joi, 13 iunie 2019

De ce ne mişcăm greu în viaţă?


Am căutat, de ceva timp să dau un răspuns la această întrebare, analizându-mă, în primul rând, pe mine şi continuând cu cei cărora le-am interpretat mandalele.

Nu aş putea spune că este un anumit tipar, sau aş putea spune că este unul, dar cu o mare varietate de forme de manifestare.

În mandale, mişcarea fizică o vedem prin prisma culorii galbene, ea indicându-ne, în funcţie de poziţia în care se găsește, dacă este un dar sau o provocare pentru o anumită persoană. Dacă este dar, îl folosim la întreaga sa capacitate? Dacă este provocare, ştim să o transformăm într-o calitate? Este mişcarea fizică chiar aşa importantă în viaţă?

 Ce legătură are mişcarea fizică cu mişcarea prin viaţă?

Am fi surprinşi să aflăm că legătura este una cât se poate de puternică pentru că dacă dorim să ajungem să mişcăm lucrurile în viaţa noastră, atunci este nevoie să începem să luăm în calcul mişcarea fizică.

Încă de la naştere avem nevoie de câteva luni pentru a fi pe picioarele noastre. Specialiştii spun că bebeluşii încep să meargă cel mai devreme la şapte luni. La marea majoritate a speciilor de animale nu se poate aştepta după un pui să înceapă să meargă la şapte luni, acesta începând să meargă la câteva ore de la naştere.

Şi, astfel, facem primii paşi în viaţă, fiecare la momentul în care se simte pregătit sau are suficient curaj. Aceştia sunt primii noştri paşi în lumea aceasta şi, pe măsură ce creştem, începem să ne ancorăm mai mult în ea ... sau nu.

Mişcarea fizică fizică ne ajută să ne racordăm mai mult la lumea materială în care trăim, la dimensiunea aceasta, iar dacă vrem să concretizăm mai multe lucruri în cadrul ei, atunci o putem face prin mişcare, prin muncă, prin prelucrarea elementelor şi energiilor caracteristice acestei dimensiuni.

În ultima perioadă se vorbeşte mult despre 4D, 5D ca fiind dimensiunile prin care trecem. Oricât de interesante ar fi aceste dimensiuni, până când nu ajungem să ne armonizăm cu cea în care suntem, până când nu ajungem să o înţelegem şi să înţelegem legile, atunci 4D, 5D nu sunt decât nişte poveşti frumoase. Nu putem sări direct în ele fără ca noi să fi înţeles planul acesta în care ne-am născut.

De aceea avem nevoie de mişcare fizică în viaţa noastră pentru că ne ajută să ne împământăm, ne ajutăm să ne menţinem un nivel de vitalitate al corpului fizic, ne ajută să ne menţinem curăţenia circuitului energetic din interiorul nostru, ne ajută să ne educăm, ne ajută să ne întărim voinţa.

Este clar că nu toţi am venit în viaţa aceasta pentru a fi campioni într-un sport sau altul, dar asta nu ne împiedică să facem, regulat, mişcare, să căutăm să fim în acţiune. Atenţie! A nu se citi agitaţie!

Venim din alte vieţi cu tot felul de tipare legate de mişcarea fizică, de muncă, de modul în care ne valorificăm timpul, de modul în care organizăm. Toate acesta se repercutează asupra muncii noastre actuale, asupra stilului nostru de viaţă, fiind nişte programe subconştiente care rulează continuu în fundal şi pe care, chiar dacă nu le vedem, le simţim cumva, mai ales atunci când conştientizăm că lucrurile nu stau prea bine în viaţa noastră şi că avem nevoie de un upgrade.

Două activităţi avem de făcut în privinţa aceasta. Prima se referă la crearea unui program de mișcare fizică, indiferent sub ce formă. Important este ca mişcarea pe care o facem (fie sub formă de sport, de yoga, de muncă fizică efectivă etc.) să fie una constantă şi menţinută până când devine ea însăşi un program pozitiv care să ruleze în fundal şi care să le înlocuiască pe cele de lene şi comoditate. Avem nevoie de 40 de zile consecutive în care să facem mişcare fizică pentru a putea stabili un nou tipar. După ce am realizat cele 40 de zile (dacă întrerupem o zi o luăm de la 1), vom continua alte 50 de zile (la 90 de zile consecutive noul tipar este mult mai puternic), iar apoi alte 30 de zile până când ajungem la 120 de zile consecutive, moment în care avem un nou tipar de mişcare, unul puternic şi benefic.

Cea de a doua activitate pe care o putem face este legată de organizarea noastră, iar aici avem nevoie de o agendă în care să ne organizăm timpul de muncă, dar şi pe cel liber, pentru a nu mai da voie diferitelor activităţi parazite să ni-l "mănânce". Cea mai bună modalitatea de organizare este să ţinem o evidenţă a modului în care ne petrecem timpul pe parcursul unei săptămâni întregi şi s-ar putea să fim surprinși de ceea ce vom afla.

Organizarea timpului ne va ajuta să evităm amânarea, să avem tăria să facem sau să nu facem o anumită activitate.

Nu are rost să fim duri cu noi înşine  pe parcursul acestei perioade de schimbare pentru că vom pune şi mai multă presiune inutilă. Pe de altă parte, nici nu putem fi foarte îngăduitori cu noi, pentru că vom avea, din nou, tendinţa de a ceda amânării.

Este nevoie să ne acordăm recompense pe parcurs, pe măsură ce am atins anumite etape şi iar să fim atenţi să nu furăm singuri căciula şi să ni le acordăm mai devreme. De asemenea, să evităm să ni le acordăm mai târziu sau deloc, pentru că astfel ne vom pierde motivaţia.

De unde ne luăm motivaţia?

Pentru început, din toate frustrările pe care ni le-am creat, fie datorită faptului că nu am reuşit să facem anumite lucruri în viaţă sau că nu am ştiut să ne organizăm mai bine. Sau poate din faptul că trupul nostru nu a fost la parametrii doriţi.

Acestea şi altele pot fi combustibilul care ridică "racheta" de la sol, combustibilul care ne dă puterea să începem, pentru ca ulterior să conştientizăm că este nevoie să scăpăm de ele, să ne iertăm şi să folosim stima şi iubirea de Sine ca energia din spatele motivaţiei: merităm să avem un corp frumos, merităm să câştigăm bani, merităm să avem o afacere, merităm să fim cei mai buni într-un anumit sport, merităm să ...

Pe măsură ce facem aceste lucruri se va schimba şi relaţia pe care o avem cu banii, îi vom simţi mult mai aproape de noi, îi vom simţi ca pe ceva normal în viaţa noastră.

În concluzie, avem nevoie de mişcarea fizică pentru a ne armoniza cu viaţa aceasta, pentru a putea determina şi pentru a putea deveni Cocreatori. Cu cât o vom manifesta mai mult, cu atât vom căpăta puterea interioară de a mişca lucrurile în planul energetic. Cu cât de antrenăm mai mult, cu atât vom deveni mai "aerodinamici" prin viaţă şi ne vom putea deplasa mai uşor, pentru că vom învăţa să ne deplasăm cu fluxurile energetice şi nu împotriva lor.

Avem nevoie de motivaţie, răbdare şi perseverenţă, iar în momentul în care vor fi puternice în interiorul nostru, în momentul în care se va atinge masa critică, vom începe să determinăm.

De noi depinde cât de mult ne antrenăm pentru a putea determina mai bine.

P.S. Fiecare dintre noi este diferit şi, chiar dacă suntem născuţi în aceeaşi zi, evoluăm diferit, iar dacă vrei să afli lucruri despre tine şi despre ceea ce poţi face cu adevărat, te aştept pentru interpretarea mandalei personale. Poţi obţine aici mai multe informaţii. 
 
#manadaledelumina#mandalazilei#evolutiespirituala#denoidepinde#traiestetiviata,
#numerologiaKundalini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu