sâmbătă, 17 iunie 2017

17.06.2017


"Credinţa ta te-a vindecat."

"Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă."

"Şi toate câte veţi cere, rugându-vă cu credinţă, veţi primi."


Acestea sunt doar câteva dintre citatele referitoare la credinţă pe care le găsim în Evanghelii. Poate nu întotdeauna ele eu fost interpretate la adevărata lor valoare, şi poate nu toţi au putut să le înţeleagă sensul lor profund, dar chiar şi aşa, luate la prima vedere, ele vorbesc despre credinţă şi despre cât de mult ne ajută faptul că avem credinţă.

Astăzi, este, printre altele, despre credinţă, despre cât de mult reuşim noi să credem în ceea ce facem, în misiunea noastră, în darurile noastre, în sprijinul pe care îl putem primi de la Divinitate, sprijin care este direct proporţional cu ceea ce credem noi cu adevărat în interiorul nostru şi mai puţin cu ceea ce afirmăm noi.

Ieri vorbeam despre vindecarea Sinelui, astăzi vorbim despre credinţa de la nivel de Sine. De ce? Pentru că, aşa cum spune Bruce Lipton, în 95% din timpul nostru noi folosim mintea subconştientă şi în doar 5% din timp folosim mintea conştientă. 

Ce înseamnă acest lucru şi ce legătură are cu credinţa? Înseamnă că cea mai mare parte a acţiunilor nostre este determină de ceea ce noi avem ca şi programe la nivel subconştient, la nivel de Sine. Aşa că dacă acolo credem cu adevărat că un lucru se poate realiza, atunci cu siguranță putem face acel lucru. Este nevoi să schimbăm programul de acolo ca să putem realiza acel lucru, altfel rămânem doar la stadiul de dorinţă pe care o repetăm de fiecare dată sperând că odată se va realiza.

O, femeie, mare este credința ta; fie ție după cum voiești” i-a spus Iisus femeii cananeence, iar imediat a apărut şi rezultatul credinţei sale - "Şi s-a tămăduit fiica ei în ceasul acela“

Dumnezeu nu ne cere să avem credinţă în El pentru că ar avea nevoie de adepţi. La urma urmei noi şi toată creaţia suntem în interiorul Lui. El ne cere acest lucru pentru a ne putea conecta astfel cu El şi cu întreaga creaţie, pentru a putea beneficia de sprijinul Lui şi pentru a putea înţelege mai bine Legile Universului pe care, se pare, le-am uitat. 

El, în iubirea pe care ne-o poartă, ne respectă Liberul Arbitru şi de aceea ne oferă oportunităţi de a ne schimba, de a evolua, dar nu ni le poate "băga în traistă", mai este necesar ca şi noi să vrem să ne schimbăm.

Iar schimbarea noastră începe de la credinţă, pentru că dacă nu o avem, atunci nu vom putea realiza nimic concret şi vom merge ca o barcă în derivă. 

Astăzi, ar fi de preferat, să ne retragem într-un loc liniştit şi să ne evaluăm puţin, să vedem cât de mult am crezut cu adevărat în ceea ce am făcut până acum, cât de mult credem cu adevărat în sprijinul Universului. Este un moment bun de meditaţie asupra credinţelor pe care le avem la nivel de Sine, dacă ne susţin sau ne trag în jos, dar este şi un moment bun să începem schimbarea lor, reprogramarea subconştientului astfel încât să ne sprijine în tot ceea ce avem de făcut. 

Totodată, astăzi este despre iubire, dar mai ales despre iubirea de Sine. Aşa că ar fi un bun prilej să ieşim din zona credinţelor limitative şi să trecem în zona credinţelor infinite. Să ajungem cel puţin la nivelul "grăuntelui de muştar" şi, de ce nu, chiar mai sus.

Nu uitaţi că de noi depinde dacă dorim acest lucru. Numai de noi depinde ...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu