duminică, 25 iunie 2017

25.06.2017

Ne-am născut, în viaţa aceasta, într-o religie, indiferent care este aceasta şi am învăţat, mai mult sau mai puţin, modul de lucru al acelei religii. Dar, cu toate că respectăm partea de ritual a religiei respective, avem, de multe ori, propriile nelămuriri şi, mai ales dacă suntem pe  o cale de evoluţie spirituală, nu suntem întotdeauna de acord cu tot ceea ce religia respectivă ne prezintă.

De multe ori, nu am găsit persoana potrivită căreia să-i împărtăşim aceste îndoieli pe care le avem şi la care căutăm un răspuns. de şi mai multe ori ne-a fost teama să întrebăm ca nu cumva să fim catalogaţi într-un anume fel.

Aşa că am păstrat întrebările în interiorul nostru sperând astfel că, la un moment-dat, vom afla şi răspunsurile.

Astăzi este o astfel de zi, în care răspunsurile nostre la temele legate de religie şi rugăciune îşi pot găsi răspuns. Universul ne cere să fim atenţi la îndrumarea Sa pentru ă astăzi ne va orienta paşi către locuri, oameni, diverse surse de informaţie etc. care ne pot oferi răspunsuri la întrebările noastre. Îndrumarea ne poate veni chiar în timpul rugăciunii.

Este o zi în care înţelegem religia dincolo de dogme şi ritual, înţelegem sensurile sale profunde, înţelegem în ce mod ne poate ea ajuta să evoluăm, iar dacă ne găsim momentul nostru de meditaţie, putem înțelege şi greşelile pe care le-am făcut altă dată faţă de religie în general şi faţă de cea în care ne-am născut, în particular şi astfel vom înţelege unul dintre motivele pentru care ne-am născut, acum, în această religie.

De asemenea, putem înţelege rolul rugăciunii în viaţa noastră, putem înţelege modul în care ea acţionează şi ne transformă, putem face legătura între minte şi inimă şi putem astfel să aducem mintea în inimă şi să ne rugăm astfel cu mai multă putere.

Suntem vorbăreţi astăzi şi dorim să-i provocăm şi pe ceilalţi la dialog. Este foarte important să vorbim din suflet, să punem emoţie în informaţia pe care o transmitem şi astfel vom reuşi să captăm atenţia celor care ne ascultă. Putem iniţia chiar discuţii legate de Univers şi de religie, cu condiţia să respectăm părerile celorlalţi, indiferent de religia lor.

Energia artistică este şi ea alături de noi, aducându-ne inspiraţie în ceea ce realizăm. Este posibil să avem inspiraţie să desenăm sau să pictăm icoane.

Este posibil ca astăzi, unii dintre noi, să simţim nevoia de a sta singuri, de a medita în linişte, de a ne analiza. Totodată, este posibil ca tot singuri să plecăm în tot felul de drumeţii, de călătorii în care dorim să aflăm răspunsuri la întrebări.

Acolo unde există blocaje financiare, rugăciunea ne poate ajuta astăzi la spargerea lor.

Să fim atenţi la orgoliu şi să nu-l lăsăm să de manifeste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu