miercuri, 21 iunie 2017

21.06.2017


"Deschideţi poarta Soarelui să poată lumina ..." era refrenul unei melodii mai vechii, care se potriveşte foarte bine cu contextul zilei de astăzi.

Solstiţiul de vară ne aduce astăzi o zi plină de bucurie, de fericire, o zi în care vindecarea se poate face foarte mult prin veselie şi voie bună.

Este o zi în care putem avea conştientizări legate de viaţa noastră de până acum, de modul în care am trăit-o, dar mai ales de modul în care putem să o trăim de acum înainte. 

Energia bucuriei de astăzi ne face să ne dorim mai mult acest sentiment în viaţa noastră, aşa că nu avem cum să nu ne întrebăm ce anume ne-a ţinut până acum de nu am manifestat mai des această stare de spirit?

Este o întrebare de la care pot pleca multe schimbări în viaţa noastră, cu condiţia, bineînțeles, să ne dorim această schimbare, să ne dorim să ne fie mai bine, să dorim să evoluăm.

Este totodată, o zi în care iubirea de Sine  revine ca temă de rezolvat, în care putem reflecta la situaţiile în care ne-am lăsat pe noi în favoarea celorlalţi, iar ulterior am avut de suferit pentru că ceilalţi oricum nu ne-au apreciat efortul. Era şi normal, într-un fel, având în vedere că noi am produs un dezechilibru în viaţa noastră. În realitate, noi am fugit de noi minţindu-ne astfel că am avea ceva de făcut pentru ceilalţi.

Dar, fără toate acestea, nu am fi putut observa starea în care ne-am complăcut, iar astăzi este, aşa cum spunea refrenul unei alte melodii "prima zi din restul vieţii noastre", aşa că este momentul să pornim cu bucurie la drum, cu speranţă şi optimism, cu încrederea că Divinitatea, în măreţiei Ei şi iubirea pe care ne-o poartă, este alături de noi şi ştie mai bine ce avem nevoie, de aceea este momentul să-i dăm voie să ne ajute şi să ne dăm nouă voie să primim ajutorul. 

Să ne menţinem starea de bucurie şi să ne-o reamintim de fiecare dată când întâmpinăm obstacole, de fapt, de fiecare dată când avem provocări din care avem ceva de învăţat.

De asemenea, este o zi superbă pentru a manifesta artistul din noi, indiferent de modul în care o facem. Pur şi simplu ne dăm voie să aducem la suprafaţă bucuria sufletului nostru şi să o transformăm în ceva frumos care să bucure şi sufletelor celorlalţi.

Am putea spune că astăzi vindecarea este cu bucurie şi pentru bucurie. 
Să nu uităm că până la urmă şi bucuria se învaţă.

De noi depinde ce notă dorim să luăm la această materie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu