vineri, 2 iunie 2017

2.06.2017

Vindecarea revine în prim-plan. Energia zilei vine să ne ajute să aducem echilibru în acele zone unde avem nevoie.

Pe de o parte, ne ajută să echilibrăm impulsurile de natură sexuală pe care le putem avea.

Din păcate, în societatea actuală sexualitatea şi dorinţele noastre sexuale sunt, adeseori, subiecte tabu, despre care nu este bine să punem întrebări. Au pe ele anatema de "subiect ruşinos". 

Şi, cu această anatemă pusă, mergem mai departe considerând că am rezolvat problema, că am dat răspunsul potrivit şi ne vedem mai departe de "perfecta şi morala" noastră viaţă. În realitate, nu am făcut decât să punem o pătură peste un foc mocnit care, la un moment-dat, va răbufni şi atunci ne vom întreba ... unde am greşit oare?

Indiferent că este vorba despre copii noştri, sau chiar despre noi, a ascunde dorinţele sexuale şi a le nega existenţa reprezintă o mare greşeală pe care o putem face. Pentru că ele vin din interiorul nostru, iar când vor atinge masa critică vor răbufni către suprafaţă, fie manifestându-se în moduri extreme, care duc la perversiuni sexuale, fie ducând la boli genitale datorită energiei sexuale stagnante, asemenea unei bălţi care, dacă nu curge sau nu se evaporă, cu timpul se va umple de alge şi va începe să emane miros neplăcut.

Aşa că, primul pas în cazul impulsurilor de natură sexuală este acceptarea existenţei lor, apoi dacă relaţia cu un partener de sex opus este exclusă (educaţia din familie, cea religioasă, vieţile anterioare de pustnic/ă), avem întotdeauna la îndemână tehnici de transmutare a energiei sexuale, fie prin rugăciune, fie prin tehnicile de Tantra.

Dacă în viaţa aceasta o persoană a fost trimisă să înveţe sexualitatea, nu înseamnă cu Dumnezeu este rău şi a trimis-o în "ghearele diavolului", cu înseamnă că, de-a lungul vieţilor trecute a fugit de acest lucru creând un dezechilibru, iar acum este momentul să echilibreze lucrurile.

Şi tot legat de acest subiect, vin şi eu cu o întrebare retorică. Avem două persoane care au de învăţat lecţia sexualităţii. Una dintre ele alege calea "morală" şi refuză să discute despre acest subiect, refuză relaţia cu cu o persoană de sex opus, iar la o anumită vârstă descoperă că are tot felul de boli genitale. Cealaltă alege o altă cale, "imorală" şi se prostituează o perioadă de timp. După o perioadă de timp descoperă că nu-i mai place să se prostitueze şi devine o familistă convinsă, în plus nici nu are probleme de sănătate. Concluziile le trageţi singuri.

Nu este nevoie să ne prostituăm pentru a învăţa lecţia sexualităţii, ci este nevoie să o acceptăm ca ceva normal în viaţa noastră, apoi să lucrăm pentru a o învăţa, aşa cum facem cu oricare alt lucru de învăţat - cu mai mulţi paşi într-o zi, cu mai puţini în altă zi, chiar cu unii paşi în spate în zilele mai grele, dar întotdeauna cu dorinţa de a învăţa lecţia.

Am scris mult astăzi despre sexualitate şi s-ar putea ca, o parte dintre persoanele care citesc mandalele pe care le postez, să nu se simtă în largul lor. Nu este nicio problemă, se vor obişnui 😀. Voi scrie despre acest subiect atâta timp cât este nevoie. Descopăr des, în mandalele personale pe care le interpretez, persoane care fug de propria sexualitate şi se întreabă de ce nu se simt confortabil cu viaţa lor? Această informaţie este pentru aceste persoane. În momentul în care vor accepta subiectul vor primi informaţi ca pe oricare alta.

Pe de altă parte, energia vindecătoare de astăzi ne ajută să manifestăm iubirea şi, în special, iubirea de Sine. Ea ne ajută să ne dăm voie să ne bucurăm de viaţă, să ne oferim bucurii şi să simţim că merităm toto ceea ce este mai bun. Numai aşa putem merge mai departe şi să evoluăm. Nu ne iubim pe noi înşine, nu-i iubim nici pe ceilalţi. Degeaba ne străduim să facem totul pentru alţii. Nu o facem din iubire, ci din cauză că fugim de noi.

De noi depinde să ne acceptăm impulsurile sexuale şi să ne bucurăm de o viaţa sexuală frumoasă şi tot de noi depinde dacă începem să ne iubim şi pe noi înşine şi încetăm să mai fugim de noi. Numai de noi depinde ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu