luni, 8 aprilie 2019

De ce ne este teamă de meditaţie?



Meditaţia, un cuvânt pe cât de frumos, de respectat, pe atât de temut. Şi totuşi, cui i-ar putea fi teamă de meditaţie? Şi de ce?

Când peste tot se vorbeşte de ea ca ceva superb, care ne poate ajuta să conştientizăm, să înțelegem, să ne dezvoltăm, atunci de ce apare această teamă?

Din păcate, oricât ne-am strădui să căutăm această teamă în exterior, oricât am căuta să dăm vine pe o persoană sau pe alta, de fapt, teama vine din interior, este a noastră şi ea este principalul obstacol care ne ţine departe de meditaţie, fie că vorbim de zece minute sau de o oră.

Este Ego-ul nostru cel care se teme cel mai mult de trezirea noastră, cel care simte că îşi pierde rolul pe care cu greu şi l-a construit, îşi pierde puterea pe care cu greu şi-a creat-o, mai bine spus controlul pe care l-a creat asupra noastră. 

Asemenea unui părinte care este foarte protector cu copilul său şi caută să-l ţină cât mai departe, creându-i iluzii prin care să îl ţină cât mai izolat de lumea exterioară, pentru că aşa crede că va rămâne alături de el, aşa şi Ego-ul nostru caută să ne ţină în tot felul de iluzii pentru că este speriat de ceea ce am putea descoperi prin intermediul meditaţiei.

Nu intenţionez ca această postare să devină o răscoală la adresa Ego-ului nostru, care are şi el rolul său în viaţa noastră, ci este nevoie să conştientizăm blocajele pe care ni le creează şi peste care avem de trecut, dacă dorim să evoluăm, deoarece evoluţia noastră este direct proporţională cu nivelul la care am ajuns în cunoaşterea de Sine.

De aceea, primul pas pe care îl avem de făcut este să ne organizăm, să ne găsim dorinţa şi timpul necesar pentru a medita. Să facem, măcar un experiment de câteva zile să vedem ce simţim şi cum ne simţim şi apoi să începem să avem o practică regulată. 

Astăzi suntem într-o zi în care numerologic avem provocarea lui opt, respectiv fricile noastre care pot ieşi la suprafaţă, dar şi vibraţia lui şase care ne aduce mai multă putere de rugăciune, dar şi determinare în a medita, aşa că cel mai bun moment pentru a începe ceva este tocmai atunci când se manifestă frica de acel ceva, pentru că odată ce confruntăm frica aceasta îşi pierde din putere, iar în momentul în care am şi făcut acea activitate de care ne era teamă, atunci căpătăm şi mai mult curaj.

Să alegem să trecem astăzi peste teama de a medita, pentru că atunci vom descoperi o lume nouă, o lume care ne ajută foarte mult în evoluția noastră şi care ne poate oferi multe răspunsuri la întrebări rostite sau nerostite.

Mâine, în funcţie de ceea ce facem astăzi, vom înţelege mai multe din informaţiile pe care Universul ni le va comunica.



Photo by Jared Rice on Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu