marți, 10 ianuarie 2017

10.01.2017


Cât de mult ne analizăm modul în care vorbim în faţa celorlalţi? Cât de convingători suntem? În ce măsură reuşim să-i determinăm să întreprindă ceva? Cât de valoroase sunt cunoştinţele pe care le predăm? Cât de mult îi ajută, pe cei care le recepţionează, să evolueze?

Într-o societate care comunică excesiv, în care fiecare vrea să se facă auzit, comunicarea verbală începe să se confrunte cu provocări din ce în mai mari.

Pe de o parte este provocarea provenită din partea celor care evită cu orice preţ acest tip de comunicare şi folosesc tot felul de alternative: mail-uri, SMS-uri, Facebook etc.
Pe de altă parte, este provocarea de la cei care o folosesc excesiv şi care, cunoscându-i potențialul, vor să o folosească în beneficiul propriu indiferent care ar fi consecinţele.

A comunica eficient şi etic înseamnă, în primul rând, a transmite informaţia pe care auditoriul doreşte  să o primească. De asemenea, contează foarte mult modul în care o transmitem, sentimentele pe care le producem în cei care o recepţionează. Este foarte important să transmitem informaţia fără a ne folosi de manipulare sau, mai rău, de minciună.

De ce este atât de importantă comunicarea verbală? Pentru că, prin intermediul ei, al cuvântului rostit,  creăm realitatea în care trăim.
Aşa că este bine să fim atenţi la ceea ce spunem, dar mai ales cum spunem, pentru că astfel ne influenţăm atât destinul nostru, cât şi pe al altora.

Astăzi este o zi de vindecare şi cum comunicarea verbală cere să fie vindecată, este un moment propice pentru a analiza ce "scoatem pe gură", să înţelegem că nu este bine să minţim în comunicarea cu ceilalţi, că nu este bine să dăm îndemnuri greşite care pot schimba, în sens negativ, viaţa unei persoane.
De asemenea, avem de învăţat să punem suflet în ceea ce comunicăm, reuşind astfel să ajungem la sufletele celorlalţi.

Iar dacă dorim să comunicăm şi în alt fel, avem la dispoziţie artele, ziua fiind una favorabilă lor.

În privinţa banilor, pe lângă vindecarea relaţiei cu ei, ceea ce spunem ne poate ajuta să încheiem o afacere sau ne poate aduce o creştere de salariu.

Atenţie la micile accidente! Ar fi bine să evităm total sporturile extreme.


 #mandaledelumina #bucurativadeviata #spargemtiparele #evolutiespirituala #numerologie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu