luni, 15 mai 2017

15.05.2017


V-aţi întrebat vreodată de ce tiparul creativităţii este format din mental în centru şi vindecare pe nivelul doi? Ce legătură are creativitate cu vindecarea mentalului? Cum poate creativitatea să ajute la vindecarea mentalului?

Enciclopedia Britannica (https://www.britannica.com/topic/creativity) defineşte creativitatea ca fiind "abilitatea de a face sau, altfel spus, de a produce ceva nou, fie o nouă soluție a unei probleme, fie o nouă metodă sau un dispozitiv nou sau un nou obiect artistic ori o nouă formă artistică".  

Creativitatea, indiferent de forma prin care se manifestă, ne ajută să punem mentalul la lucru într-o formă organizată, în care realizează ceva pornind de la o idee, care de cele mai multe ori o primim pe cale intuitivă. 

Ea dă mentalului imboldul de a se manifesta trăsătura sa principală, aceea de a gândi şi de a veni cu soluţii, dar totul se întâmplă într-un cadru organizat, în care există o temă de la care se pleacă, dar mai ales se întâmplă sub formă de joacă. Dacă nu ar există, atunci mentalul şi-ar face de cap şi ar crea continuu scenarii şi idei care, mai mult ca sigur, nu se vor concretiza niciodată. De aici şi diferenţa dintre persoanele care-şi lasă creativitatea să se manifeste, indiferent de domeniu şi cele care nu-i dau voie să se exprime şi o închid acolo în interior.

Prin punerea mentalului în slujba unui scop, a unui rezultat la care dorim să ajungem, creativitatea contribuie la educarea mentalului, la formarea unor obiceiuri sănătoase, ajutându-l astfel să se vindece şi să funcţioneze normal.

Una dintre temele principale ale lunii mai o reprezintă tocmai creativitatea şi modul în care o manifestăm, iar energia zilei de astăzi vine să ne tragă de mânecă şi să ne aducă aminte că în interiorul nostru se află un potenţial creator pe care nu-l valorificăm, nu-i dăm voie să se exprime şi astfel nu-i permitem nici mentalului să se vindece. 

Nu înseamnă că dacă ne urmăm direcţia creativă care ne caracterizează nu o să mai avem timp şi pentru serviciu, familie, prieteni. Acestea sunt, de fapt, scuze pe care le invocăm pentru a nu demara ceva şi a rămâne în aceeaşi zonă limitată de confort. Din păcate rămânem acolo cu sufletul trist, punând astfel încă o cărămidă la temelia neiubirii de Sine.

Până la urmă, de noi depinde dacă dorim să alegem drumul creativităţii sau nu. De noi depinde cum ne facem destinul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu