luni, 22 mai 2017

22.05.2017


V-aţi întrebat vreodată de unde vine teama de a vorbi în public? De ce ni se pune un nod în gât şi ni se pare că ne-au părăsit toate ideile. De unde vine liniştea aceasta ciudată din capul nostru, când ştim că acolo este, de obicei, gălăgie?

Atunci când suntem în faţa mulţimii, ne temem, de cele mai multe ori, să nu spunem ceva greşit, să nu uităm ce avem de spus, dar mai ales ne temem să nu fim penibili, aşa că cea mai "bună" soluţie la care recurgem este ... frica, pe care alegem să o manifestă cât mai puternic, doar doar ne-o "ajuta" să nu mai fie nevoie să vorbim celorlalţi.

Este o frică asupra căreia amânăm să lucrăm, să-i depistăm cauza, să o transformăm într-un "stimulent" care să ne determine să fim mai buni în ceea ce facem.

Universul ne-a dat înzestrarea de a vorbi în public pentru că El a considerat că suntem pregătiţi să ducem la îndeplinire o astfel de misiune şi avem cunoştinţele necesare să ajutăm pe cei care au nevoie de ele. Numai că, de multe ori, fugim de această misiune şi, atunci, să nu ne mirăm dacă vedem că ies în faţă tot felul de persoane care se pricep mai mult sau mai puţin la acest lucru, dar sunt mult mai curajoase, ca să nu zic chiar tupeiste. 

Astăzi este momentul să ne asumăm rolul nostru de consilier, de profesor, de vorbitor etc. şi să ne jucăm acest rol cât mai bine posibil. Să transmitem cu iubire informația.

Este momentul să nu mai fugim şi să alegem noi, proactiv, să ne ducem spre ceea ce Universul ne-a rezervat.

Să fim atenţi să nu abuzăm de mental şi să ne lăsăm intuiţia să ne ghideze. Să evităm, de asemenea, să cădem pradă lenei şi comodităţii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu