duminică, 5 martie 2017

05.03.2017

Sunt persoane care cred că Pământul nu s-ar mai învârti dacă nu i-ar da ei voie.
Exemplul poate fi puţin forţat, dar sunt astfel de persoane care doresc ca totul să se învârtă în jurul lor, iar ei să fie cei care dau comenzile. 

La astfel de persoane orgoliul este unul foarte mare, care îi face să se ducă tot mai sus, pentru ca apoi când vine momentul să "cadă" de la o înălţime mai mare. 😎

De ce au oamenii orgoliu? Pentru că nu ştiu să iubească. În primul rând pe ei înşişi, pentru că dacă s-ar iubi nu ar avea astfel de atitudini prin care vor să fie superiori celorlalţi, ei simţindu-se, în realitate, mici. În al doilea rând nu ştiu să-i iubească pe ceilalţi, nu ştiu să-i preţuiască, crezând cumva că toţi ceilalţi sunt obiecte pe care le-au primit pentru a se "juca" cu ele.

De ce li se îngăduie de către Univers? Pentru că sunt întrupări în care suntem lăsaţi "singuri" de către Univers tocmai pentru a ni se testa ceea ce am învăţat până în acel moment, iar rozul este o culoare care indică acest lucru. În spatele rozului stă cifra 7, care din punct de vedere al raportării la Divinitate, Creatorul doar se oglindește în șapte, nu face parte din el. 

Bineînţeles că Dumnezeu este acolo şi ne oferă sprijinul ori de câte ori îl cerem, însă una din lecţiile pe care le au cei roz în mandală, este tocmai aceea de a-şi aduce aminte că există Dumnezeu, să nu este doar un concept. Pentru că rozul înseamnă şi mentalul, ştiinţa, iar mulţi oameni de ştiinţă consideră că Universul se conduce după legi bine stabilite, iar prezenţa lui Dumnezeu este pusă la îndoială. Când rozul şi-a sublimat doza sa de egoism şi a înţeles că face parte dintr-un Întreg şi că este conectat cu toţi ceilalţi, numai atunci va reuşi să evolueze mai departe. Poate să înţeleagă totul într-o secundă sau să se "zbată" în multe vieţi pentru a ajunge la acest adevăr.

Astăzi, este o zi în care egoismul nostru poate fi accentuat, chiar exacerbat. Aşa că este bine să ne obiectivăm şi să înţelegem că nu este bun pentru noi.

Rugăciunea ne poate ajuta să-l sublimăm, mai ales că, prin rugăciune stabilim o legătură directă cu Creatorul.

Să fim atenţi la cât de mult vorbim, la impulsurile sexuale şi la tendinţa de izolare şi însingurare. Este o zi favorabilă transmutării energiilor sexuale, ajutându-ne astfel să fim mult mai echilibraţi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu