marți, 21 martie 2017

21.03.2017


Nu de puţine ori ne-am exprimat mai bine prin artă, decât prin cuvinte. De ce? Pentru că prin artă putem transmite trăiri şi sentimente care nu pot fi cuprinse în cuvinte, iar dacă totuşi ne-am încăpăţâna să le transformăm în cuvinte le-am priva de o bună parte din frumuseţea lor.

Astăzi este o astfel de zi, în care arta, indiferent prin ce formă, se manifestă prin noi şi vine să scoată la suprafaţă toată creativitatea din interiorul nostru, tot ceea ce noi putem să arătăm celorlalţi, dar din lene sau din teamă nu o facem şi astfel rămânem cu sentimentele neexprimate, ba chiar negate şi astfel, treptat, ne închidem din ce în ce mai mult în noi şi refuzăm să comunicăm cu ceilalţi, să colaborăm, să evoluăm şi ajungem nişte fiinţe care vieţuiesc, dar nu trăiesc viaţa, pentru că a trăi viaţa însemnă a o simţi şi a-i răspunde permanent la provocări.

Este ca un joc permanent de şah, în care viaţa face diferite mutări, iar noi îi răspundem cu altele mult mai inteligente.

Provocarea vieţii pentru astăzi este arta, exprimarea ei în forma care ne place cel mai mult, dar lăsând liber spiritul să se manifeste, indiferent dacă unii nu înţeleg ceea ce noi am creat. Se vor găsi oameni care să o facă.

Avem posibilitatea să spargem tiparele clasice, să mergem pe căi noi, să creăm un nou trend, cu condiţia să ne dăm voie să visăm şi să exprimăm acel vis. Este totodată şi forma noastră de vindecare.

Aşa că vin şi eu cu o provocare. Cum ar arăta mandala zilei de astăzi croşetată, stilizată din pastă Fimo sau făcută din mărgele colorate? Cele care se ştiu cu "musca pe căciulă" le aştept cu un răspuns pe măsură. 😀👍


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu