duminică, 12 februarie 2017

12.02.2017


Rugăciunea este astăzi în centrul atenţiei şi vine să ne scoată la suprafaţă toate blocajele pe care le avem în rostirea ei, toată neiubirea pe care o avem la adresa ei.

Venim, la nivel de Sine, cu credinţe diferite faţă de cea în care ne-am născut şi nu înţelegem că una dintre lecţiile noastre este tocmai aceea de a de a ne armoniza cu credinţa actuală, care presupune, printre altele şi rostirea de rugăciuni.  De ce avem această lecţie? Motive ar fi multe, dar să luăm numai unul ca exemplu. Am făcut parte din oastea otomană, şi într-un dintre expediţii am ars biserici de altă credinţă, i-am forţat pe oamenii să-şi abandoneze credinţa lor şi să îmbrăţişeze o credinţă în care nu credeau. Iar acum venim tocmai ca să învăţăm lecţia credinţei oprimate, să învăţăm să acceptăm preoţii şi să nu-i mai judecăm, să învăţăm că Dumnezeu este unul singur, indiferent cum este numit.

Nu motivul este neapărat important, ci să facem ceea ce avem de făcut, să acceptăm rugăciunea ca parte din viaţa noastră şi să observăm că, de fiecare dată când ne rugăm, probleme noastre încep să se rezolve.

Este o zi cu multă mişcare, aşa că o plimbare la o mânăstire ar fi binevenită, mai ales că, în liniştea locului, putem primi tot felul de informaţii, dacă alegem să ne deschidem mai mult în faţa Universului.

Este, de asemenea, o zi bună pentru pus lucrurile pe hârtie, pentru scris impresii şi idei. Dacă vom practica şi meditaţia, atunci inspiraţia va fi mult mai aproape de noi şi vom reuşi mult mai uşor să recepționăm ideile care ne sunt trimise.

Să nu uităm şi de latura noastră de "cuceritori" carismatici şi cu sexappeal, care astăzi se va manifesta mult mai pregnant.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu