luni, 13 februarie 2017

13.02.2017

Munca fizică este cea care caracterizează ziua de astăzi, mai ales că este şi o zi cu vibraţie de vindecare.

Aşa că, avem de vindecat, în primul rând relaţia noastră cu munca, în general, şi cu cea fizică, în particular. De ce? Pentru că numai prin lucru constant putem crea ceva solid, iar această constanţă se obţine lucrând zi de zi şi nu în salturi. Nu degeaba japonezii au implementat sistemul Kaizen, care presupune munca zilnică până când se realizează obiectivul şi care se dovedeşte foarte eficient.

De aceea astăzi este o zi în care căutăm să aducem schimbări la modul în care lucrăm, astfel încât să facem munca mult mai plăcută, să ne bucurăm de ceea ce facem şi să facem cu plăcere. Să împărţim sarcinile mari în bucăţi mici pe care să le putem gestiona uşor şi fără prea mult efort. 

Acest lucru este valabil şi pentru munca fizică, mai ales dacă astăzi este nevoie să facem acele lucruri pe care le-am amânat de-a lungul ultimelor săptămâni.

Amânarea este un alt aspect la care avem de lucrat, deoarece, la un moment-dat, lucrurile nu mai pot fi amânate şi este nevoie să fie rezolvate şi atunci ni se va părea că avem extraordinar de mult de muncă, iar acea activitate începe să nu se mai facă placere să o realizăm.

Cel de al doilea aspect pe care îl avem de vindecat astăzi este relaţia noastră cu natura, cu mediul înconjurător, cu plantele. Fie că vorbim de grădina pe care o avem de amenajat, pentru că în curând va începe să se încălzească, fie că vorbim de plantele din seră sau de cele din apartament, astăzi suntem provocaţi să stăm mai mult printre ele, să lucrăm cu ele sau să le creăm condiţii optime de viaţă (să plantăm seminţe, să le mutăm în ghivece mai mari etc.). Acest lucru ne va ajuta să ne apropiem mai mult de ele şi să înţelegem mai bine rolul de creatori pe care îl avem în această lume.

De asemenea, putem să ne ocupă şi de desen, pictură sau fotografie care să aibă ca tematică plantele şi florile.

Să fim atenţi cu manifestarea sentimentului de iubire, dar mai ales cu provocările care ne pot împinge către manifestarea opusului, respectiv a sentimentelor de vibraţie joasă.

Totodată, să fim atenţi şi la vorbitul excesiv.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu