miercuri, 15 februarie 2017

15.02.2017


Ziua de astăzi o putem denumi "ziua minţii ascuţite", având o deschidere mult mai mare către învăţat, către acumulat informaţii noi, către cercetare. Curiozitatea este cea care ne caracterizează astăzi.

Energia zilei ne stimulează să gândim mai mult şi să venim cu idei noi acolo unde stagnăm, acolo unde sunt blocaje.

Ideile ne vin de la sine, iar tot ceea ce avem de făcut este să ne dăm voie să le primim, să le înţelegem şi să le aplicăm.

Totodată, suntem provocaţi să ne educăm mintea să fie mult mai eficientă, să o facem să fie mult mai concentrată pe activităţile pe care le desfăşurăm, să o educăm să facă mult mai repede conexiunile, să se detaşeze de ceea ce are de făcut şi să se încreadă mai mult în intuiţie şi în soluţiile pe care aceasta i le aduce. De asemenea, este momentul să o provocăm să înveţe să se "joace", să ia totul ca pe un joc, care să fie şi distractiv, dar şi creativ, ajungând să facă totul cu plăcere.

Pe de altă parte, putem să observăm şi modul în care mintea noastră lucrează şi să începem să facem "puţină curăţenie" prin mecanismele ei. În primul rând este nevoie să identificăm tiparele în care ea se învârte, mesajele şi scenariile pe care le rulează mereu şi mereu. Ulterior, intervenim pentru corectarea sau chiar eliminarea acelor tipare, până când nu le mai manifestăm deloc.

Avem impresia că dacă am absolvit anumite instituţii de învăţământ cu note mari înseamnă că avem o minte organizată. Să nu ne lăsăm păcăliţi de această formă de orgoliu şi să  analizăm detaşat cât de mult ne ajută cu adevărat mintea noastră şi cât de mult ne blochează prin modul în care gândeşte. Numai aşa putem să mergem mai departe şi să evoluăm. Pentru că Universul înseamnă o continuă evoluţie, automat şi mintea noastră are nevoie să evolueze, să se upgradeze.

Toate aceste preocupări fac parte din procesul de vindecare al minţii noastre şi a modului în care gândim.

Pentru calmarea minţii avem la dispoziţie rugăciunea şi meditaţia, fiecare cu ce rezonează mai bine.

Să fim atenţi la orgolii şi la modul în care ne pot bloca evoluţia noastră.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu