luni, 21 august 2017

21.08.2017


Cât de des ne rugăm? O facem din necesitate sau pentru că aşa simţim? Ce ne determină să ne rugăm? Cât de mult credem în valoarea rugăciunii? Dar în conexiunea pe care ne-o oferă cu Divinitatea? Folosim rugăciuni deja cunoscute sau preferăm să folosim propriile noastre cuvinte? Avem aşteptări de la rugăciunea pe care o facem? Cât de multe cerem prin rugăciune? Cât de mult mulţumim prin rugăciune? Ce simţim atunci când ne rugăm intens?

Rugăciunea este în centrul mandalei de astăzi. Ea vine să ne reamintească de legătura cu Universul, de menţinerea acestei legături, pentru că Dumnezeu nu are nevoie ca noi să ne rugăm pentru a se simţi El mai bine, ci pur şi simplu pentru a ne întări relaţia cu El, pentru a învăţa să vorbim cu El. 

De-a lungul existenţei noastre ca Spirit am trăit în diferite religii de pe această planetă, tocmai pentru a le cunoaşte pe toate şi a descoperi partea bună din ele, pentru a-l descoperi, în final, pe Dumnezeu, în învăţăturile acestor religii, indiferent de numele prin care El este apelat. Numai că am rămas, de la fiecare în parte, şi cu părţi negative, cu diverse tipare şi de aceea, de multe ori, din teama de a nu mai repeta greşelile, Sinele nostru se fereşte să mai interacţioneze cu religia şi astfel se îndepărtează de tot ceea ce înseamnă rugăciune. Aşa că întrebările de mai su ne ajută să ne obiectivăm şi să ne regăsim dorinţa de rugăciune.

Rugăciunea ne ajută astăzi să ne calmăm pornirile, să transformăm roşul în vitalitate şi să evităm să dăm curs diverselor provocări, multe dintre ele provenite din zone cu vibraţia joasă.

Să fim atenţi la cuvinte şi la modul în care le folosim, mai ales că avem provocări pe ambele tipuri de comunicare. Este posibil să vrem să spunem lucruri pe care le ţinem în noi de mult timp, dar le putem spune fără a jigni sau a răni pe ceilalţi. La urma urmei noi am ales să le ţinem în noi. 

Să trecem şi astăzi peste comoditate şi să mai urcăm o treaptă în materializarea dorinţelor noastre. Să fim noi cei care ne facem programul şi să ştim în orice moment în ce activitate suntem şi ce activitate urmează să demarăm. Altfel, ne lăsăm în voia celorlalţi şi tot noi vom fi cei cărora nu le va conveni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu