31.08.2017
Astăzi nu ducem lipsă de muncă, însă avem o provocare în ceea ce privește organizarea, modul în care ne gestionăm timpul și cât de eficienți suntem.
Din cauză că nu avem un plan în ceea ce privește activitățile pe care le realizăm, de multe ori ne trezim în situația de a pierde timpul pe tot felul de mărunțișuri, iar în final ne dăm seama că a trecut timpul fără să facem ceva concret.
De aceea, ajungem în apropierea termenului final să muncim mult și, de multe ori, să depășim orele alocate muncii. Reușim să terminăm, la limită, ceea ce aveam de făcut și, din păcate, ne întoarcem la același tipar, uitând parcă de nopțile pierdute cu finalizarea activităților, totul din cauză că nu am fost în stare să echilibrăm timpul de muncă cu cel de relaxare, amestecându-le într-un mod total neprofesionist.
Gestionarea corectă a timpului de muncă face parte din lecția comodității, pe care o avem de învățat, din faptul că nu prețuim timpul, dar mai ales din lipsa iubirii de sine. Prin nerealizarea lucrurilor la timpul lor, de fapt, noi nu ne dăm voie să avem perioadele noastre de liniște și relaxare și, suntem într-o continuă cursă a termenelor limită, care sunt suficiente ca întindere, cu condiția să ne respectăm timpii de muncă.
Să ne facem, în primul rând o analiză a timpului nostru de muncă dintr-o lună, să notăm în fiecare zi ce activităţi am realizat şi în ce interval orar, dar mai ales, să analizăm, la finalul fiecărei zile cât mai făcut din cât aveam de făcut. Numai aşa vom observa golurile de activitate şi pierderile de timp, care, în final se vor repercuta asupra timpului nostru de odihnă şi de relaxare.
Vrem, nu vrem, munca face parte din viaţa noastră şi putem să ne plângem toată viaţa că avem mult de muncă sau putem să ne organizăm mai bine şi atunci lucrurile nu vor mai părea aşa de grele. De asemenea, este important de văzut cât de mult ne place ceea ce facem şi, dacă nu, cât de repede putem ieşi de acolo şi să ne îndreptăm către ceva care să ne facă plăcere şi să ne aducă satisfacţii şi morale, nu numai financiare.
Astăzi, vindecarea vine nu numai pe relaţia cu munca şi cu timpul, dar şi pentru a ne armoniza cu ceea ce facem.
Pentru cei care au de scris, să fie atenţi la mesajele care le vin din partea Universului, pentru că, mai mult ca sigur, despre acele lucruri au de scris, chiar dacă diferă de ceea ce aveau ei în cap.
Să ne folosim de puterea de rugăciune pentru a reuşi să ne calmăm şi să nu dăm curs tendinţelor de nervozitate.
Să facem mişcare astăzi, să începem să mişcăm lucrurile în viaţa noastră, să începem să "ungem rotiţele" în sensul că este nevoie să ieşim din starea de blazare şi plafonare şi să începem să ne deplasăm către direcţia pe care ne-am dorit-o dintotdeauna, dar ne-a fost teamă sau nu am ştiut cum să-i dăm curs. Niciodată nu o să ştim cum arată rezultatul final şi, în niciun caz, nu va fi aşa cum credem noi, de aceea, a ne strădui să planificăm totul, în cele mai mici amănunte, este o utopie şi de împiedică, de multe ori, să demarăm ceva.
Să fim atenţi la relaţia cu banii şi la sentimentele pe care le avem la dresa lor. Încă ne mai îngrijorăm de faptul că nu vin sau am început să ne lăsăm în seama Universului în această privinţă? Cât de mult îi respectăm, ne vor respecta şi ei pe noi, cât de mult ne deschidem să-i primi, vor veni şi ei la noi, important este să-i simţim ca pe o bucurie şi nu ca pe o corvoadă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu