joi, 3 august 2017

3.08.2017

Partea interesantă a acestor 11 zile despre care vorbeam zilele trecute este că, în fiecare zi Universul ne aduce în cale o provocare, care nu este diferită faţă de cele pe care ni le aduce în alte zile, numai că, în acest interval de timp, avem o putere mult mai mare să schimbăm toate aceste credinţe limitative.
Este ca o perioadă în care toate merg cu viteză, iar dacă ştim să o folosim în interesul nostru atunci vom avea beneficii mari de pe urma ei. Numai că, în plus, perioada aceasta aduce şi vindecare.

Ieri am vorbim despre cuvinte şi despre energie pe care o punem în ele, însă astăzi urcăm la nivelul următor, pentru că ne preocupăm de modul în care vorbim, de tonalitate şi de postură. 

Modul în care ne comunicăm, şi mă refer aici la comunicarea directă, este similar cu cel în care ne îmbrăcăm, pentru că ieşim în faţa celorlalţi şi aşa cum suntem priviţi, suntem şi ascultaţi.

Veneam ieri cu provocarea să schimbăm energia din spatele cuvintelor, să le punem în slujba noastră. Astăzi, dacă ne obiectivăm la modul în care comunicăm cu ceilalţi, putem face pasul următor, putem vorbi cu iubire, pentru că numai aşa putem face cuvintele să lucreze pentru noi.

Vorbind cu iubire, înseamnă, în primul rând, că vrem să vorbim, că trecem peste barierele mentale şi alegem să comunicăm, să discutăm, să rezolvăm, să dezbatem cu rolul de a obţine un rezultat favorabil tuturor. Trăim într-o lume care comunică mult, chiar prea mult uneori şi chiar dacă firea noastră nu este una foarte expansivă, a comunica cu ceilalţi este parte din viaţa noastră. A ne închide în noi şi a refuza comunicarea este ca şi cum alegem să ieşim pe stradă cu hainele cele mai zdrenţuite, cu toate că avem destule haine noi în şifonier.

A nu comunica reprezintă de fapt o altă formă de neiubire de Sine, pentru că, de fapt, noi ne simţim lipsiţi de importanţă, considerăm că nu avem nimic de spus, iar ceilalţi sunt mult mai îndreptăţiţi să vorbească şi se pricep mai bine. În realitate, şi ei, în marea majoritate, au fost nevoiţi, să înveţe să comunice şi dacă astăzi se pricep să o facă este pentru că au dorit să iasă din starea în care erau.

Comunicarea şi iubirea vor merge întotdeauna mână în mâna ca parte firească a vieţii noastre, pentru că acele cuvinte pe care le rostim, aşa cum spuneam ieri, sunt energie şi atunci când dăm energie este bine să o facem cu cât mai multă iubire, iar în acel moment nu vom mai avea probleme cu folosirea cuvintelor în sens negativ.

Să ne punem aşadar, pe noi, hainele cele mai frumoase şi să alegem să ne deschidem în faţa celorlalţi, să comunicăm cu ei, să primim şi să transmitem iubirea prin vorbele pe care le primim şi pe care le dăruim la rândul nostru.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu