duminică, 7 ianuarie 2018

7.01.2018


Sfântul Ion ne aduce în dar curajul de a începe să lucrăm la ceea ce am primit ieri ca şi misiune. 

Per ansamblul este vorba despre transformarea vieţilor noastre, de a le face un upgrade la realitatea în care trăim, ieşind astfel din realitatea pe care ne-o creăm noi şi prin care ne izolăm de ceea ce ne înconjoară.

Ieri am primit fiecare dintre noi, mai mult sau mai puţin conştient informaţii care ne ajută să înţelegem lumea, dar mai ales să ieşim din bula pe care ne-am creat-o pentru a ne trăi viaţa la adevărata noastră capacitate. Această bulă este creată de mult, din toate convingerile şi programele pe care ni le-am implementat de-a lungul timpului şi care, de la viaţă la viaţă, creşte şi evoluează, dar într-un mod care ne ţine departe de realitatea în care trăim.

De fapt, tot ceea ce percepem ca realitate, o facem, prin intermediul convingerilor noastre stocate la nivelul subconştient, aşa că dacă dorim să înţelegem lumea în care trăim este nevoie să schimbăm aceste convingeri şi să le adaptăm realităţii. Este ca şi cu un geam murdar, prin care privim şi care ne arată lume din exteriorul camerei în funcţie de murdăria pe care o are. Inclusiv lumina care pătrunde în cameră este filtrată prin murdăria acestui geam. În momentul în care îl curăţăm, imaginea pe care o vedem se va schimba total.

Aşa că, de astăzi, începem să curăţăm "geamul" de la nivelul subconştientului pentru a putea vedea exteriorul în adevărata sa lumină. Numai că pentru asta este nevoie de curaj ca să trecem peste limitările care formau "realitatea" noastră şi pe care le-am perceput întotdeauna ca fiind fundamentale pentru noi, sprijinindu-ne credinţele pe ele. Este momentul să conştientizăm fricile şi să le scoatem la suprafaţă, tocmai pentru că, în lumina adevărului, vor deveni mici şi, la un moment-dat, vor dispărea.

Nu degeaba tiparul de astăzi este cel al pustnicului, deoarece în cadrul acestui tipar avem o grămadă de convingeri care nu sunt compatibile cu realitatea şi atunci este nevoie să le adaptăm acestei realităţi, iar odată adaptate, de fapt, vor dispărea. Avem multe tipare învechite legate de bani şi de modul în care îi "iubim". Avem convingeri legate de traiul în societate, printre oameni şi cu cât căutăm să fugim mai tare, să ne izolăm, cu atât vom ajunge mai repede în mijlocul mulţimii. Iubirea de Sine este şi ea printre "geamurile" fumurii, ca să nu zic chiar negre, pe care le avem la nivelul subconştientului. Iar când auzim de sexualitate, nu ştim pe unde să ne mai ascunde, în timp ce, în interiorul nostru, clocotesc hormonii.

Despre bani am mai discutat de-a lungul timpului. Fugim de ei, îi respingem, dar, pe de altă parte, ne frustrăm atunci când avem nevoie de ei şi stăm aşa într-un tipar al creşterii şi de căderii noastre financiare, pentru că nu reuşim să menţinem o liniaritate. Refuzăm banii şi facem lucrurile în mod gratuit, dar noi nu avem cinci lei în buzunar. 

În privinţa traiului printre oameni, chiar dacă vrem să ne izolăm, din păcate sau fericire, în viaţa aceasta, multora nu le mai iese. Pentru că, în realitate, înseamnă fugă, ne asumarea responsabilității şi Universul nu vrea asta de la noi. Am mai spus-o şi cu altă ocazie, pietrele în râu sunt rotunde şi lucioase tocmai pentru că au stat unele lângă altele şi s-au șlefuit unele pe altele. Ne şlefuim "asperităţile" doar printre oameni, prin comunicare, prin contradicţii, prin colaborare, prin acceptare, prin viaţa pe care o trăim.

Iubirea de Sine am "învăţat" că este este mândrie, iar "lepădarea de Sine" am înţeles-o ca subordonare în faţa altora şi renunţare la visurile noastre. Am ajuns astfel să nu mai avem nicio identitate, să nu ştim cine suntem, dar mai ales, ce ne place, ce nu ne place, ce vrem de la viaţa aceasta. Am fugit să-i ajutăm pe alţii pentru satisfacţiile scurte pe care le avem, dar adăugând încă o piatră la grămada nemulțumirilor noastre de la nivel de Sine. Nu vreau să înţelegeţi că nu este bine să ajutăm pe alţii, este chiar indicat  să o facem, dar să nu folosim acest lucru pentru a ne justifica faptul că nu mai avem timp pentru noi şi pentru evoluţia noastră. În felul acesta, pe de o parte nici nu evoluăm, iar pe de altă parte menţinem şi gânduri de vinovăţie în zona celorlalţi, făcându-i pe ei responsabili de faptul că nouă ni se întâmplă aceste lucruri.

Despre sexualitate sunt multe de spus, pentru că şi aici una arătăm în exterior şi alta avem în interior. Convingerile subconştiente, cu care am venit din alte vieţi, consideră bărbatul sau femeia ca fiind ispite (în funcţie de ceea ce am fost în vieţile trecute, femeie sau bărbat), Prin prisma acestor convingeri ne privim partenerul de viaţă şi atunci, în niciun caz nu vom avea o relaţie sexuală armonioasă. Totodată, pentru în această viaţă am venit să învăţăm şi sexualitatea, suntem expuşi la tot felul de stimuli de natură sexuală, ceea ce duce la o creştere a activităţii hormonale şi începem să avem tot felul de gânduri. De aici se pot dezvolta comportamente sexuale deviante sau se poate trece uşor la urmărirea de materiale pornografice. În realitate, soluţia este una simplă la prima vedere, dar din cauză că "geamul" este murdar, nu o vedem. Cu cât vom înţelege mai repede rolul energiei sexuale în viaţa noastră, a modului în care o putem transmuta, cu atât mai repede putem transforma sexualitatea din "păcat" în binecuvântare.

Lucrul cu noi nu este uşor pentru că, de multe ori, nu vrem să recunoaştem că problema este la noi şi căutăm să-i găsim o cauză exterioară. Aşa cum, dacă vrem să nu mai avem insecte în casă, stingem becul, aşa şi la noi, dacă dorim să nu mai atragem probleme din exterior, este nevoie să ne rezolvăm problema din interior. Cum spuneam, nu este uşor, dar odată conştientizată problema ne este mult mai uşor să o înţelegem. Următorul pas este să şi lucrăm la rezolvarea problemei, să trecem peste comoditatea şi ţarcul în care ne-am învăţat să stăm.

Spor să avem! Universul ne sprijină.

P.S. Dacă eşti interesat(ă) de interpretarea mandalei tale personale, poţi obţine aici mai multe informaţii.

#manadaledelumina, #mandalazilei, #evolutiespirituala, #numerologie, #denoidepinde, #traiestetiviata



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu